sex hikaye

Somlói galuska- kis pesti filmmese 15 percben (Somlói galuska- kis pesti filmmese 15 percben)

short 15 min, 35 mm
comedy Color Hungarian

Crew

director Zsolt Meskó
  screenwriter Zsolt Meskó
  producer Zsolt Meskó
     
  director of photography András Nagy
  editor Éva Palotai
     
     

Cast

Ernő Fekete
  Ervin Nagy
  Iván Kamarás
  Judit Schell
  Sándor Csányi
     
more cast további szereplők
  Production company Felhőc Produkció
     
     

Synopsis

Boldogtalanságok korát éljük. Mint minden történelmi korszak embere, így éljük meg hétköznapi magán- és közéleti kínjainkat, megváltó csodákra várva.
Vegyünk tehát egy kávéházat, benne boldogtalan vendégek sorával és vegyünk egy pincért, ki nyitott, talán egy kicsit boldog is, szeretetet adni képes, csak még nem tudja pontosan, hogyan. Kezdődjék itt a mese, s a kezdést kövesse majd egy apró csoda. Az egyik kávéházi betérő az Öreg, kinek pincérünk papírbankókat csúsztat a zsebébe történetünk napján köszönete jeléül, megfújja hősünket. Megajándékozza őt egy csodával. Az Öreg szemét becsukva hosszú, lassú fújással rálehel a pincérre és a végén ujjaival csettint egyet. A kávéházi ifjún, valami különös jóérzés, borzongás fut át. Mintha valami megváltozott volna kívül és belül. Innentől más szemmel figyeli vendégeit, lesve a pillanatot, mikor fújhatja meg őket. Láss csodát, a pillanatok sorba el is jönnek, és a csodák sem maradnak el.
Boldogtalan vendégeink a fújás és a pincérünktől ajándékba kapott somlói galuskák hatására kivirulnak és a végén jóérzésük már oly határtalan, hogy szavakba már nem, csak énekbe és táncba tudják foglalni azt. Így dalra fakadnak és a fináléban a somlói galuskáról énekelnek, önmagukat tánccal kísérve. Pincérünk teljessé téve a kört, nem feledkezik meg jótevőjéről sem...

Keserédes kávéházi filmmese humorral és habbal, zenével és csokoládéöntettel 15 percben.

Plot keywords

confectoinary, sweet, waiter

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!