sex hikaye

Ervin Nagy

 

actor, narrator

Biography

1999-ben végzett a Színművészeti Főiskolán és a Katona társulatához szerződött. Jelenleg a Katona következő előadásaiban szerepel: Molnár: Játék a kastélyban (Ádám), Nestroy: A talizmán (Titusz), Bozsik Yvette: János vitéz (János vitéz), Brecht-Weill: Koldusopera (Szomorúfűz Walter), Euripidész: Bakkhánsnők (Dionüszosz), Weöres: Szent György és a Sárkány (Lauro) Korábbi szerepei a Katonában: nemes úr (Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő), Lakáj/rendőr/Egon (Klíma: Alulról az ibolyát!), Kessler eladó (Fallada: Mi lesz veled, emberke?), Richard (Lőrinczy: Balta a fejben), Shakespeare: Szeget szeggel (Claudio), Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott (színész), További fontosabb szerepei: Benedek (Shakespeare: Sok hűhó semmiért), Claudio (Shakespeare: Sok hűhó semmiért) Díjak: 2002 - POSZT: Legjobb 30 év alatti férfi színésznek járó díj

Filmography

actor
 
2011 Mancs
2008 Kaméleon
Pinprick
2007 Overnight
2006 Megélni és megírni...
Régimódi történet
Mansfeld
2005 Csodálatos vadállatok
Aki önmaga legnagyobb ellenfele volt
Ők
2004 Állítsátok meg Terézanyut!
Történetek az elveszett birodalomból
Hóesés Vízivárosban
Szezon
2003 Mélyen őrzött titkok
2002 A Hídember
Párhuzamos töredékek - Családi kalendárium
Somlói galuska- kis pesti filmmese 15 percben
1999 Nincsen nekem vágyam semmi
1998 Ámbár tanár úr
A karnevál utolsó éjszakája
Weöres Sándor: Szent György és a sárkány
A szerdai gyerek
narrator
 
2004 Fluxus hajfény

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

awards

2004 Hungarian Filmweek: Best Supporting Actor - Józsi (Ervin Nagy)
2004 Hungarian Filmweek: Best Supporting Actor - Virág (Ervin Nagy)

 

Credited with

Ági Szirtes - actor  (4)
Béla Barsi - editor  (4)
Sándor Csányi - actor  (4)
Dániel Garas - director of photography  (3)
Eszter Ónodi - actor  (3)
Ferenc Török - director  (3)
Géza Bereményi - screenwriter  (3)
János Bán - actor  (3)
János Breckl - costume designer  (3)

Genres

family drama bio adventure experimental crime portrait theatre play historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu