sex hikaye

Sándor Csányi

 

actor

Biography

1994-1997. Kaposvári Csíky Gergely Színház (csoportos szereplő) 1997-2001. Színház- és Filmművészeti Egyetem 2001-2002. Krétakör Színház 2002 Radnóti Miklós Színház Díjai: Népszabadság Üstökös díj - 2001 Súgó csiga díj - 2004 Filmkritikusok díja a legjobb színésznek (Kontroll) - 2004 Mexico City International Contemporary Film Festival, legjobb színész (Kontroll) - 2005 36. Magyar Filmszemle, legjobb epizódszínész díja (A fény ösvényei) - 2005 Fringe Report (Nagy-Britannia), legjobb filmszínész - 2005 Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje - 2005 37. Magyar Filmszemle, legjobb férfi alakítás díja, (Csak szex és más semmi) - 2006

Filmography

actor
 
2013 Coming out
2011 Kaland
2010 Így, ahogy vagytok
Apaches
2009 Szíven szúrt ország
Poligamy
2008 Kaméleon
2007 S.O.S. szerelem!
A Hortobágy legendája
2006 Idegölő
Rokonok
Children of glory
2005 Az igazi Mikulás
Csak szex és más semmi
A fény ösvényei
2004 Porcelánbaba
Magyar vándor
Állítsátok meg Terézanyut!
2003 Kontroll
2002 Somlói galuska- kis pesti filmmese 15 percben
2001 I Love Budapest
2000 Az ember, akit kihagytak
Jadviga párnája
Nexxt
Citromfej
1999 Nincsen nekem vágyam semmi
uristen@menny.hu
Örkény István: Tóték

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

awards

2005 Hungarian Filmweek: Best Supporting Actor - Csurmándi (Sándor Csányi)
2005 Hungarian Filmweek: Best Supporting Actor - Dávid (Sándor Csányi)
2005 Hungarian Filmweek: Best Supporting Actor - Alex (Sándor Csányi)
2006 Hungarian Filmweek: Best Actor - Tamás (Sándor Csányi)

 

Credited with

Gábor Kálomista - producer  (5)
János Breckl - costume designer  (5)
Károly Gesztesi - actor  (5)
Zoltán Mucsi - actor  (5)
Ervin Nagy - actor  (4)
Győző Szabó - actor  (4)
Mari Csomós - actor  (4)
Zsolt László - actor  (4)
Zsolt Nagy - actor  (4)
Credited with more további közös

Genres

family drama fiction crime romantic satire thriller comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu