sex hikaye

Juli Básti

 

actor

Biography

1980-ban végzett a Színház-, és Filmművészeti Főiskolán. Ekkor játszotta élete első filmszerepét is. 1980-84 kaposvári Csiky Gergely Színház művésze, ahol már főiskolásként is több szerepet játszott. 1982-ben a Kettévált mennyezet című film női főszerepéért San Remóban megkapta a legjobb Női Alakítás díját. 1984-től a Katona József Színház tagja. 1987-ben lemezt készített Cserhalmi Györggyel, Hallgass kicsit címmel, melynek szerzői Dés László és Bereményi Géza voltak. 2003 - Nemzeti Színház Erőteljes, érzelemgazdag színészalkat. Tragikus sorsú hősnők, de groteszk, eltorzult karakterfigurák is megelevenednek játéka nyomán. Díjai: Legjobb Női Alakítás díja - San Remo, 1982 Jászai Mari-díj - 1985 Legjobb Női Alakítás díja - Moszkva, 1985 Filmkritikusok díja - 1980, 1983, 1986, 1990, 1992 Színikritikusok díja - 1992 Erzsébet-díj - két alkalommal Déryné-díj - 1993 Kossuth-díj - 1993 Vastaps Alapítvány díja - 2001 POSZT: Legjobb női főszereplő (Brecht: A kaukázusi krétakör) - 2004 Happy Art Fesztivál: Colombina díj - a legjobb női alakításért - 2007

Filmography

actor
 
2013 Anyám és más futóbolondok a családból
2009 Utolsó jelentés Annáról
2006 Végjáték
Üvegtigris 2.
2002 Tea
Szent Iván napja
A Hídember
Kísértések
2001 Csocsó, avagy éljen május 1-je!
Valami Amerika
Üvegtigris
2000 Film...
A fehér alsó
Egyszer élünk
1998 Egy tél az Isten háta mögött
1997 Irány Kalifornia!
1994 Pá Drágám
Goldoni: Az új lakás
1992 Az álommenedzser
A nyaraló
1991 Sztálin menyasszonya
1989 A hecc
1988 Jézus Krisztus horoszkópja
1987 Miss Arizona
1986 Laura
Banánhéjkeringő
Vásár
1985 A tanítványok
Idő van
1984 A Vörös grófnő
1983 Elveszett illúziók
1982 Kettévált mennyezet
1981 Szívzűr
1980 Tudós nők
Kojak Budapesten
Hóhérok hava
Shakespeare: A makrancos hölgy
Tálentum

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Dorottya Udvaros - actor  (7)
Gábor Reviczky - actor  (7)
Sándor Kardos - director of photography  (6)
Gábor Máté - actor  (5)
László Sinkó - actor  (5)
Adél Kováts - actor  (4)
Hédi Temessy - actor  (4)
Károly Eperjes - actor  (4)
Sándor Gáspár - actor  (4)

Genres

family drama bio educational satire historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu