sex hikaye

László Mensáros

 

actor, contributor

Biography

1946-ban a Színész Akadémián kezdte meg tanulmányait, de csak 1952-ben sikerült megszereznie a diplomát. Politikai okok miatt két alkalommal is ült börtönben. Színészi pályafutását Debrecenben kezdte, majd két évadon át a Madách Színházban játszott. Szabadulása után 1961-ben három évre a szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött. 1964-1984 között ismét a Madách Színház tagja volt. Ezután vonult nyugdíjba, de továbbra is vállalt szerepeket a fővárosban és vidéken is.
Színészi pályafutása mellett előadóművészként is bemutatkozott a XX. század című műsorával, mellyel egy egészen új műfajt honosított meg a versmondás hazai művészetében.
Díjai, elismerései: Jászai Mari-díj - 1956, 1969 Érdemes művész - 1976 Kiváló művész - 1978 Kossuth-díj - 1980 Magyar Művészetért-díj - 1989

Filmography

actor
 
1993 Vigyázók
1991 És mégis
1990 Ekkehard
Édes Anna
1985 Redl ezredes I-II.
1984 Hanyatt-homlok
1983 Osztrigás Mici
Hosszú vágta
Klapka légió
Napos oldal
1982 Telefonpapa
Bukósisakban
Kedves hazug
1981 Nagyvizit
1980 Mathiász panzió
1979 Csillag a máglyán
Ugye nem felejtesz el
1978 Bolondok bálja
Feltételes vallomás
1977 Császárlátogatás
1976 Napraforgó
A vihar
1974 Megtörtént bűnügyek
Várakozók
Segesvár
Sosem lehet tudni
141 perc a befejezetlen mondatból
Szörnyeteg
1973 Ki van a tojásban?
Ártatlan gyilkosok
Giordano Bruno megkísértése
...és a holtak újra énekelnek
1972 Kísérleti dramaturgia
Szerelmespár
Emberrablás magyar módra
A magyar ugaron
1971 Szerelem
Csárdáskirálynő
Kapaszkodj a fellegekbe!
1970 Arc
Utazás a koponyám körül
N. N. A halál angyala
Egy őrült éjszaka
1969 Imposztorok
Halálnak halála
Az ember tragédiája
Kegyenc
Próféta voltál szívem
Történelmi magánügyek
1968 Bánk bán
Három találkozás
1967 Falak
A múmia közbeszól
Jaguár
Sellő a pecsétgyűrűn
Nyár a hegyen
Szevasz Vera
1966 Aranysárkány
1965 William Shakespeare: Falstaff
Butaságom története
1957 Bolond április
Családi tűzhely - Janika
contributor
 
1977 Az utolsó pákász

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Mari Törőcsik - actor  (10)
Lajos Őze - actor  (8)
György Illés - director of photography  (7)
Iván Darvas - actor  (7)
Péter Huszti - actor  (7)
Sándor Horváth - actor  (7)
Tamás Major - actor  (7)
Éva Ruttkai - actor  (6)
Ferenc Kállai - actor  (6)

Genres

drama war children educational adventure crime musical romantic satire comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu