sex hikaye

István Mikó

 

actor, narrator, contributor, music associate

Biography

Az ország egyik legismertebb és méltán kedvelt szinkronhangja. Állandó szinkronszerepei: Robin Williams, a Disney Micimackója, Breki a Muppet Show-ból, avagy Dzsini Disney Aladdinjából. A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1977-ben végezte el. Pályája első felében a Thália/Arizóna Színházban játszott. 1986-1987 között az Operettszínházban volt vendégművész, majd 1987-től ugyanitt másodállású tag volt. 1991-től 1993-ig a Thália/Arizóna Színház igazgatója és vezető színésze volt. 1994-2002 között a soproni Petőfi Színház művészeti vezetője, igazgatója volt. A kisvárdai Várszínház egyik alapító tagja. Nevéhez fűződik a Kaláka Együttes alapítása. Díjai: Jászai Mari díj - 1985 A Fővárosi Tanács Nívódíja - 1990 Erzsébet-díj - 1990 Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje - 1994

Filmography

actor
 
2007 Macskafogó 2. - A sátán macskája
Szuromberek királyfi
1996 Aranyoskáim
1995 Szemben a Lánchíd oroszlánja
1991 Én táncolnék veled II.
1990 Az erdő kapitánya
1989 Hagyjátok Robinsont!
1988 Johann Strauss: A denevér
1986 Csongor és Tünde
Macskafogó
Kisfaludy Károly: Kérők
Akli Miklós
1985 Egészséges erotika
Lakótelepi mítoszok
1984 Különös házasság
1983 Boszorkányszombat
Buborékok
1982 Gyere haza, Mikkamakka!
1980 Lóden-show
1979 A dicsekvő varga
Képviselő úr
1978 A plakátragasztó
A nagy ékszerész
A Zebegényiek
Ligeti legendák
Mesél a pesti Broadway
A köpeny
Naftalin
narrator
 
Néhány perc Kabos Gyulával
music associate
 
1989 Sárkány és papucs

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

András Kern - actor  (7)
Miklós Benedek - actor  (7)
Péter Haumann - actor  (7)
János Körmendi - actor  (6)
Péter Balázs - actor  (6)
Gyula Bodrogi - actor  (5)
Iván Bánki - director  (5)
Antal Páger - actor  (4)
István Kállai - screenwriter  (4)

Genres

action animation family comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu