sex hikaye

Parkoló (Parkoló)

feature
Color hungary
language: hungarian

Crew

director Bence Miklauzic
  screenwriter Bence Miklauzic , Ferenc Lengyel , Bálint Hegedűs
  producer Iván Angelusz , Péter Reich
     
  director of photography Márton Miklauzic
  editor Judit Czakó
     
     
more crew további stábtagok

Cast

Légiós Ferenc Lengyel
  Imre Tibor Szervét
  Edgár Somody Kálmán
  Ildikó Lia Pokorny
  Attila Zoltán Rajkai
     
more cast további szereplők

Synopsis

A film két igen különböző személyiségű férfi konfliktusát meséli el, amely végül párbajban csúcsosodik. A film helyszíne egy pesti bérházak között lévő parkoló, amelyet Légiós, az ötven év körüli férfi őriz, és aki a munkahelyén felállított lakókocsiban él.
A Légiós igyekszik harmóniában lenni a világon minden élőlénnyel. Olyan, mint egy zen buddhista, bár ő ezt nem tudja magáról. Ez az életforma csupán menekülés. Mély fájdalmai és sérelmei vannak, amelyekről azt gondolja, hogy már elfelejtette őket. A régi sérelmek azonban felszínre kerülnek, amikor feltűnik a parkolóban Imre, a gazdag üzletember, és 1965-ös Ford Mustangjával éppen arra az egy helyre akar parkolni, ahová Légiós halott rigókat temet. És míg Légiós világa tele van emberi aspektusokkal, Imre életében szinte nincsen semmi emberi melegség. Az oldtimer Ford viszont valami szabad és féktelen vadságot jelenti neki, tulajdonképpen mindent, ami ő nem.


Links

IMDb
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!