sex hikaye

Erdélyi kastély (Erdélyi kastély)

72 min,
drama B & W Hungarian

Crew

director Félix Podmaniczky
  writer Sándor Hunyady
  screenwriter Géza Radványi
     
  director of photography Rezső Icsey
  editor Lajos Paál
     
  music Szabolcs Fényes
     

Cast

Monostory Ádám gróf Antal Páger
  Tóni Gyula Gózon
  József Bihari
  miniszter József Tímár
  Mária Mezey
     
more cast további szereplők

Synopsis

A film a házastársi hűség ürügyén az emberi helytállásról szól. A magyar gróf nem él zavartalanul feleségével erdélyi birtokukon. Nemcsak munkalehetőséget kell teremtenie a környékbelieknek, házassága is gyötrelmes. Az asszony azt hiszi, férje flörtöl a kastély egyik vendégével. Időközben az asszony régi szerelme is megérkezik és ostromolni kezdi őt. A birtok elvesztésének híre Bukarestbe szólítja a férjet, s a féltékeny feleség válaszút elé kerül.

Hunyadi Sándor regényét Radványi Géza dolgozta át filmre. Kettőjüknek, no meg a zeneszerzőnek Fényes Szabolcsnak köszönhető, hogy az erdélyi motívumokban gazdag film túllép az egyszerű szerelmi történet és izgalmas politikai pamflet keretein. A film, mely a házastársi hűség ürügyén az emberi helytállásról szól, tanulságai nemcsak a negyvenes években voltak megszívlelendőek.

pictures
No picture
Video
No video

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!