sex hikaye

Mihály Eisemann

121 (19 June, 1898 )

 

music, writer

Biography

Eisemann Mihály karmester, zeneszerző, a könnyűzene kiváló művelője 1898. június 19-én született a Bács megyei Paripáson. A Zeneakadémián Kodály, Weiner és Siklós tanítványa volt. Mivel a diploma megszerzése után karmesteri szerződést nem kapott, a Várnegyedben helyezkedett el - kávéházi zongoristaként. Itt született legnagyobb sikerű operettje, a Bástyasétány 77, amely több mint ezerötszáz előadást ért meg Magyarországon. Első operettjét, a Miss Amerikát 1929-ben mutatta be a Fővárosi Operettszínház. A szövegkönyvet Szilágyi László írta, aki a színpadi hatások kiváló ismerője volt, és később több operettben is együtt dolgoztak. Eisemann karrierje ettől kezdve töretlenül ívelt felfelé. Az Egy csók és más semmi, az Én és a kisöcsém, a Köszönöm, hogy imádott című dalai örökzöld slágerek lettek. Élete folyamán (1966-ban halt meg) harminc operettet írt. Azoknak a komponistáknak az élvonalához tartozott, akik a bécsi operettet naggyá és pestivé tették, s akik nálunk is meghonosították a modern, dzsesszes hangzást.

Filmography

music
 
1999 Hippolyt
1974 Bástyasétány '74
1943 Heten, mint a gonoszok
Makrancos hölgy
1941 Egy csók és más semmi
Édes ellenfél
1939 A miniszter barátja
Vadrózsa
1933 Kísértetek vonata
1931 Hyppolit a lakáj
writer
 
Fekete Péter

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

Genres

adventure satire theatre play comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu