sex hikaye

Pál Mácsai

 

actor, narrator, director, presenter

Biography

1984-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, majd 1990-ben a rendezői szakot is. 1978-1979-ben a Pinceszínház, 1983-tól a Nemzeti Színház, 1989-ben a Madách Színház tagja volt. 1993-tól szabadfoglalkozású. Több rádió- és Tv-nívódíjat kapott; 1991-ben Jászai Mari-díjjal; 1993-ban Erzsébet-díjjal; 1995-ben Greguss-díjjal; egy évvel később Mensáros-díjjal tüntették ki.

Filmography

actor
 
2012 Drága besúgott barátaim
2009 1
2006 Örkény lexikon
Rokonok
Mátyás, a sosem volt királyfi
2005 The Moon and the Stars
2004 A Temetetlen halott - Nagy Imre naplója
2003 A Pál utcai fiúk
2002 Szent Iván napja
2001 Neurock
Torzók
Gáspár
1999 A szalmabábuk lázadása
1997 Szabadság tér 56
1996 Szarajevó kávéház
1991 Sztálin menyasszonya
1989 A trónörökös
Amerikából jöttem...
Egy államférfi nehézségei
1988 Czillei és a Hunyadiak
1987 Aranyóra
A nap lovagja
1986 Kisfaludy Károly: Kérők
Egy szerelem három éjszakája
1985 Tizenötezer pengő jutalom
1983 Békestratégia
Gyertek el a névnapomra
A szibériai nyuszt
Kegyenc
Tasnádi István: Finito (Magyar zombi)
narrator
 
2003 Biztonságos élelem
Teadélutánok Greguss Pállal
2002 Az ördögszántotta hegy
2001 Madárvédők
A folyó
A Kamerun-hegy árnyéka
director
 
Tasnádi István: Finito (Magyar zombi)
presenter
 
Négyszázezer nap

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

awards

2001 Hungarian Filmweek: Best Supporting Actor - Csapó (Pál Mácsai)

 

Credited with

István Hirtling - actor  (5)
Imre Csuja - actor  (4)
József Sáfrány - director  (4)
Krisztina Bíró - actor  (4)
Miklós Benedek - actor  (4)
Tamás Végvári - actor  (4)
Vilmos Kun - actor  (4)
András Kern - actor  (3)
Anikó Für - actor  (3)
Éva Almási - actor  (3)
Credited with more további közös

Genres

family drama educational crime portrait romantic theatre play nature thriller historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu