sex hikaye

Gábor Presser

70 (27 May, 1948 )

 

music, actor, musician

Biography

1969-től 1971-ig az Omega együttes tagja volt. 1968-tól Adamis Anna dalszövegíróval közösen, számos, mind a mai napig népszerű dalt szereztek (Egy '958-as boogie-woogie klubban, Petróleumlámpa, Gyöngyhajú lány, Arra születtem, stb. /Adamis Anna Best of CD-jén a negyven dalból huszonkettőnek ő írta a zenéjét), valamint több musicalben, és zenés színdarabban is az ő dalaik hallhatóak. (Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, Harmincéves vagyok, Szent István körút 14., stb.). 1971-ben megalakította az LGT zenekart, a supergroup tagjai voltak a lassan már harminc éves története során: Laux József, Frenreisz Károly, Barta Tamás, Karácsony János, Solti János, Somló Tamás, dalszövegíróként Adamis Anna, no és természetesen Presser Gábor. 1978-óta a Vígszínház zenei vezetője. Musicaljei: - Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról (1973) - Harmincéves vagyok (1975) - Jó estét nyár, jó estét szerelem (1977) - A padlás (1987) - A piros esernyő (1988) - Csak jöjjön, aki bírja (1990) - Szent István körút 14. (1998) Díjai: -Erkel Ferenc-díj (1977) -Érdemes művész (1990) -Huszka Jenő-díj (1996) -Életmű-díj (Arany Zsiráf, 1998) -két Arany Zsiráf-díj a legjobb hangfelvétel kategóriában (2008.05.10.)

Filmography

music
 
2015 Gondolj rám
2006 Metamorfózis
2002 Szerelem utolsó vérig
2001 Jágók
1997 Irány Kalifornia!
1996 Érzékek iskolája
Szeressük egymást gyerekek!
1995 Sztracsatella
Vörös Colibri
1993 Jó éjt, királyfi
1991 Félálom
1989 Karácsonyi Babatár
1983 Szeretők
1981 Ripacsok
1980 Cserepek
Az áldozat
1979 Az erőd
Égigérő fű
Szabadíts meg a gonosztól
1978 Kihajolni veszélyes
1977 K.O.
Amerikai cigaretta
1976 Kenyér és cigaretta
Szépek és bolondok
1975 Volpone
Autó
1974 Idegen arcok
Jutalomutazás
1973 Álljon meg a menet
Egy kis hely a nap alatt
1971 Madárkák
Sárika, drágám
Gaudiopolis - In memoriam Sztehlo Gábor
William Shakespeare: Sok hűhó semmiért
actor
 
1991 Elveszett gyémántok
musician
 
1999 OMEGA konceRt.

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Elemér Ragályi - director of photography  (8)
András Kern - actor  (7)
Ferenc Kállai - actor  (6)
Gábor Reviczky - actor  (5)
Lajos Koltai - director of photography  (5)
Ádám Szirtes - actor  (4)
Dezső Garas - actor  (4)
Dorottya Udvaros - actor  (4)
Enikő Eszenyi - actor  (4)
Ferenc Bencze - actor  (4)

Genres

drama horror children concert crime satire theatre play comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu