sex hikaye

Attila Kaszás

 

actor, presenter

Biography

1983-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. (Horvai István és Kapás Dezső tanítványa) 1984-től a Vígszínház tagja volt. 2003-tól haláláig a Nemzeti Színházban játszott. Kaszás Attila számtalan színházi- és filmfőszerep megtestesítője volt. Klasszikus musicaleken edzett, kitűnő hangú énekesként tartotta számon a szakma. 1998-ban Tomboló hold címmel jelent meg nagysikerű CD-je. Dolgozott a Katona József Színházban, az Új Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban, a Rock Színházban, valamint Győrben, Kecskeméten, Sopronban és Szegeden. Díjai, kitüntetései: Hegedüs Gyula emlékgyűrű - 1988 Színházi találkozó legjobb férfialakítás díja - 1990 Jászai Mari-díj - 1990 Ajtay Andor-emlékdíj - 1992 Ruttkay Éva-emlékdíj - 1992 Súgó Csiga Díj - 2005 A Magyar Művészetért Díj - posztumusz - 2007

Filmography

actor
 
2007 A kísértés
56 csepp vér
2006 Kútfejek
Árpád népe
2005 Ólomálom
Üvegfal
2003 Egy hét Pesten és Budán
2002 Hukkle
Palace of dreams
2001 Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde
Üvegtigris
1996 Érzékek iskolája
1995 Patika
1992 Lement a Hold
1990 Síremlék
1989 Hét akasztott
1988 Titánia, Titánia, avagy a dublőrök éjszakája
Peer Gynt
1987 Zuhanás közben
1983 Boszorkányszombat
1982 Fehér rozsda
1981 Cha-cha-cha
Szegény Lázár
Békés Pál - Rozgonyi Ádám: Szegény Lázár
Az öreg hölgy látogatása

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

Genres

action family drama musical satire theatre play comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu