sex hikaye

Erika Marozsán

 

actor, contributor

Biography

Gyermekkorában zongorázni és balettozni tanult. Elvégezte a Balettintézetet, majd 1991 és 1995 között a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolát. A diploma megszerzése után az Újszínház társulatához szerződött. A színház mellett filmekben is szerepelt, igazán ezekben vált híressé. 17 évesen debütált, a Béketárgyalás, avagy az évszázad csütörtökig tart című tévéjátékban. Első nagyjátékfilmjét, a Rám csaj még nem volt ilyen hatással című filmet 1993-ban készítette el. Az első igazán komoly sikert a Pannon töredék hozta meg számára. Feltűnt jó néhány magyar és nemzetközi filmben is. Egy Oscar-jelöléssel is büszkélkedhet, az Egy nap története című magyar rövidfilm révén. Ma szabadúszó. Keresett színésznőnek számít Európában és Amerikában egyaránt.

Filmography

actor
 
2012 The Door
2011 Kaland
2006 Rokonok
2003 Rózsadomb
2002 Előre!
2000 Egy nap története
1999 A katona
Premier
Szomorú vasárnap
1998 Cukorkékség
Pannon töredék
Szerelem est
Országalma
1997 Altamira
Szökés
1994 Esti Kornél csodálatos utazása
1993 Rám csaj még nem volt ilyen hatással
Bukfenc
1989 Béketárgyalás, avagy az évszázad csütörtökig tart
contributor
 
Aki hallja, aki nem hallja - Orsós Jakab portré

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

Genres

adaptation drama romantic satire historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu