sex hikaye

A legjobb 8 + 1!

Mozi a fejben - első forduló

2005. október 11. - filmhu
2-2  /  10
Meghozta döntését a Kőrösi Zoltán elnök, Krigler Gábor, Lovas Balázs, Schubert Gusztáv és Sós Mária felállású zsűri a filmhu és a Filmjus Alapítvány treatment pályázatának első fordulójáról.
Lucien du Balkan (szinopszis)

(A brókerbotrány)

grandguignol

Lucien du Balkan, korábbi nevén Sárosi László, magyarországi roma ács és pilótajáték-építő, annyiban különbözik Lucien de Rubampre-tól, hogy nem szép, nem szellemes, nem művelt és nem ért semmihez, viszont nem is Párizsban akar szerencsét próbálni, hanem Budapesten. Cselekményünk kezdetén Balin bujkál a törvény elől, ahol összetalálkozik megmentőjével és leendő mentorával,
Carlos Hererac-kal (leánykori nevén L. Bujdosó Károly), a magát bankárnak álcázó hajdani szélhámossal, aki éppen Magyarországra készül, mert hallott róla, hogy most ez az ígéretek földje. Mármint a be nem tartott ígéreteké. Ebben a műfajban pedig ő is erős. Már-már megállapodnak a közös bank és brókercég alapításáról, amikor közbejön a nő, mégpedig végzetes formában, ugyanis a
Nyelvhal-nak becézett barna bőrű szépség, akibe Lucien első látásra halálosan beleszeret, már foglalt, két – véletlenül szintén magyar – leánykereskedő rátette a mancsát, és erősen igyekszik, hogy mielőbb a hazai piacra juttassa a kamatozó befektetésnek ígérkező kicsikét.

Hererac, látván, hogy terve veszélyben forog, először is a helyi hatóságokhoz fordul, ahol kábítószerrel kereskedő veszélyes terroristáknak állítja be a magyar striciket. A kiszálló rendőrök megtalálják, amit keresnek, erről hőseink időben gondoskodnak. A két férfit letartóztatják.

Most már csak Nyelvhalat kell meggyőzni, hogy ők ketten Luciennel fényes életet képesek biztosítani számára a Balihoz képest nem kevésbé egzotikus Budapesten.

Hamarosan meg is érkeznek a magyar fővárosba, ahol Lucien és Hererac repatriáló, dúsgazdag befektetőknek adják ki magukat, Dunára néző lakosztályt vesznek ki a Four Seasons Hotelben, és bejelentkeznek néhány miniszterhez, hogy leendő befektetéseikről tárgyaljanak velük.

Miután mégsem tudnak mindent hitelből fedezni, Nyelvhalat átmenetileg áruba bocsátják, természetesen kizárólag az exkluzivitást megfizetni képes szállóbeli szomszédok részére. A delikvensek szobáiból a légyottok során csekkfüzetek, hitelkártyák és készpénzkötegek tűnnek el nyomtalanul. Nyelvhal azonban érti a módját, hogy elejét vegye az esetleges reklamációknak.

A főhivatalnokokkal folytatott sikeres tárgyalások eredménye néhány átirat és ajánlólevél, amelyet a gyanútlan közhivatalnokok állítanak ki az őket cserébe egzotikus utazásokkal és a találkozókon titkárnőként szerepeltetett Nyelvhal felülmúlhatatlan bájaival kecsegtető dúsgazdag befektetőknek.

Hőseink a siker küszöbén állnak. Igaz adósságaik már-már végzetes csapással fenyegetik őket, de a megfelelő helyekre szóló ajánlások eredményeként komoly kilátásaik vannak vezető bankárpozíciók elfoglalására – addig is, amíg saját befektetéseiket abszolválni tudják. Ekkor azonban ismét felbukkannak a színen a Balin bemártott stricik, akik időközben tisztázták magukat és kiszabadultak.

Megkezdődik a hajsza, méghozzá a ráutaló magatartástól a gyalogos, békávés, autós és helikopteres üldözésen keresztül egészen a kézzelfogható tettlegességig.

A végkimerülés határára jutott ellenfeleknek végül sikerül békét kötniük, miközben magukhoz édesgetnek egy korábbi főrendőrt, aki most a kiválasztott bank felügyelő bizottságának elnöke, de ugyanakkor a bűnüldöző szervekkel is megfelelő kapcsolatokat ápol.

Hőseinket hamarosan egy nemzetközi pénzügyi és vállalatbirodalom élén látjuk, mindenki játssza a maga szerepét, Hererac a bankvezér, Lucien du Balkan a helyettese és az egyik részleget irányítja, Nyelvhal a marketingigazgató, a két strici pedig a pénzmosoda céljából alakított cégeket vezeti.

  Lucien az úri társaság kedvence, mindenki büszkén lapogatja a saját vállát, hogy ő milyen toleráns – íme – nincsenek rasszista előítéletei, és elégedetten rakja zsebre a nagy vacsorák után mindenkinek járó adományokat, a drága kubai szivartól a svájci aranyórán keresztül a közönséges készpénzig.

Az újabb nehézségek akkor kezdődnek, amikor egy rivális bűnbanda, amelynek úgyszintén megvannak a maga pártjai, politikusai, rendőrei és kurtizánjai, sőt, saját exkluzív bordélyházat tart fenn a csókosoknak, elirigyli hőseink sikereit, valamint a még mindig világszép és kivételesen tehetséges Nyelvhalat, akivel képtelenség konkurálni.

  Összehangolt támadásuk során először a lányt rabolják el. Hőseink rájuk küldik az egykori főrendőr őrzővédővé avanzsált barátait, de azok csapdába esnek és néhány kék folton kívül semmit sem sikerül elintézniük. A nagyobbik húzás, hogy befújják az egész pénzmosodát a rendőrségen, persze a saját haverjaikon keresztül, és amikor a kijelölt főnyomozó, aki természetesen nincs beavatva az összeesküvésbe, elindul, hogy felderítse az ügyet, elkapják és nyolc napon belül gyógyuló, ám igen látványos sérüléseket okoznak neki.

  Ettől a pillanattól kezdve hőseink nyakán szorul a hurok. Hererac Lucient Párizsba küldi, hogy ott várja meg, amíg ő minden pénzt biztonságos helyre menekít, de amint a bűntársa átlépi a határt, a volt főrendőrön keresztül feljelentést tesz ellene. Kipakol személyesen a rendőrfőnök előtt, az összes politikai és gazdasági összefüggést felvázolja. Minden vallomását faximilében hozzák a másnapi újságok, megbolydul az élet az egész országban, mindenhol ezt az ügyet tárgyalják a kocsmától a parlamentig.

  Hererac megfelelő helyen azt javasolja, hogy még idejében szépen kerekítsék le az ügyet, kenjenek mindent Lucienre, mielőtt megbukik az egész hatalmi elit.

  A záró képben hőseinket látjuk és a két stricit, amint Dominikán sütkéreznek a tengerparton, és a közelükben magát illegető lányról fecsegnek, hogy vajon a közelébe jön-e majd a Nyelvhalnak, aki sajnos a veszteséglistára került.



Címkék

hír , nevezz


2-2  /  10

nka emblema 2012