sex hikaye

A legjobb 8 + 1!

Mozi a fejben - első forduló

2005. október 11. - filmhu
4-4  /  10
Meghozta döntését a Kőrösi Zoltán elnök, Krigler Gábor, Lovas Balázs, Schubert Gusztáv és Sós Mária felállású zsűri a filmhu és a Filmjus Alapítvány treatment pályázatának első fordulójáról.
Mesterséges Színezéket Tartalmaz! (szinopszis)

A történetben szereplő karakterek és események pusztán Isten teremtményei, bármiféle hasonlatosságuk kitalált személyekkel, vagy meg nem történt eseményekkel csupán a véletlen műve!

 Valamikor tavaly nyár elején kezdődött az egész hercehurca, körülbelül az eperszezon vége felé, hogy teljesen őszinte legyek. Pontosabban akkor, amikor Balogh Gábor 51 éves magányos levéltáros fejében megfogant az a képtelen gondolat, hogy elássa magát a háromszobás háza mögötti kertben, kedvenc körtefája alá. Semmi értelmét nem látta ugyanis annak, hogy tovább sínylődjön eme satnya létben, szürkén és motiválatlanul, semmi hasznára e kietlen világnak! Mindent unt már korai magányában, semmi sem izgatta fel túlságosan. Mellesleg se felesége, se gyereke nem volt, egyetlen öccsét napokkal azelőtt vitte el valami halálos kórság. Az adósságok kifizetésével nem maradt más utána, csak egy kivénhedt jégkrémes kocsi. Mindig is önálló ember hírében állt, most sem hazudtolta meg önmagát. Kiásott egy hatalmas gödröt, majd amikor befejezte belefeküdt, hogy kipróbálja a helyet, és szokja a környezetet. Ám ekkor valami furcsa nyomást kezdett érezni ágyékcsigolyája bal felső részénél. Valami ismeretlen eredetű tárgy felső széle állt ki a földből. Ahogy tovább ásott kiderült, hogy ez a valami nem más, mint egy fel nem robbant bomba a második világháború idejéből.

 Rég nem tapasztalt izgalom kerítette hatalmába, az első szerelem meghódításakor érzett hasonlót, amikor még nem ismerte ki a női nem rejtelmeit. Ott volt előtte valami, ami bármikor felrobbanhatott, vagy bármikor nem! Kiszámíthatatlan, félelmetes.

 Fogta ezt az öt-hatkilónyi szerkezetet, és óvatosan betette a jégkrémes kocsi rakterébe. Továbbra is megőrizve szokatlan lelkesedését - ami már legalább 25 éve ismeretlen volt számára-, elindult, hogy felfedezze az országot. Csak úgy ment előre, kalandok után szimatolva, teljesen kiszolgáltatva életét ama gyilkos szerkezet kénye- kedvének. Megállás nélkül vezetett legalább 8-9 órát, anélkül hogy pihent volna.

   Történetünk másik hősével akkor ismerkedett meg, amikor arra ébredt, hogy elaludt a volánnál, és elütötte egy fiatal férfi idős édesapját!

 Feri - 30 éves munkanélküli kőműves- éppen apjával szennyvízaknát ásott a nyugati határszélen, amikor az elfogyasztott alkohol hatására kissé összeszólalkoztak, és a veszekedés odáig fajult, hogy Feri véletlenül fejbe vágta a papát az ásójával, aki azonnal meghalt! Amúgy szerették ám egymást, még ha gyakran veszekedtek is egymással. A fiú ezzel teljesen árva maradt, édesanyja Feri születése után nem sokkal halt meg, amikor még a keleti határszélen, Záhony közelében éltek a többi rokonnal. 

 Bár nagyon bánta a dolgot, mégsem vesztette el lélekjelenlétét. Elhatározta, hogy teljesíti szülei végakaratát, ami nem volt túl könnyű feladat. Édesanyja végrendeletében ugyanis meghagyta, hogy a papát majdan az ő sírja mellé temessék el Szabolcs megyében, a papa viszont azt kérte, hogy nyugaton, Juharoson, a kisváros határában álló Lenin szobor mögé helyezzék örök nyugalomra. Az az igazság, hogy nem nagyon tudott ő megbékélni a rendszerváltással, a Beatles után nem tudta megszokni a rockot, és Leninék után meg a demokrácia ment nehezen neki! Ez az ember méretűnél is kisebb szobor a roncstelep és a temető között állt, és azért hagyták meg, mert a az alkotást úgy is elemészti majd az idő foga. Csakhogy 30 év alatt a faszobor egyáltalán nem mutatta korhadás jeleit, sőt egy helyen egyszer kis hajtást is hozott, valamikor november elején. Egyesek szerint apró kis gyökereket is növesztett, de ezt senki nem látta még.

 A papa pontosan úgy fogalmazott, hogy úgy akar nyugodni, hogy ennek a szobornak a fenekére rálátása legyen feltámadáskor. Mert nem akármilyen volt ám annak a Lenin szobornak a feneke! Egyesek szerint különös varázserővel bírt érintése jót tett a mirigyek működésének is például. De ez csak amolyan város széli mendemonda csupán, aki jobban megnézte láthatta, hogy a szobor hátsó részébe egy szív van belevésve két névvel meg egy nem éppen kommunista szlogennel: i love you Mari!!! Egon! Állítólag e szobor alatt vallott a papa örök szerelmet a második feleségének 25 évvel ezelőtt, itt folytak a titkos randevúk, és itt fogant Feri féltestvére azon a borzongatóan forró január végi éjszakán.

 Hősünk, hogy mindkét szülő végakaratának eleget tegyen, kifűrészelte a Lenin szobrot, és elhatározta, hogy elviszi a mama sírjához keletre, ahová a papát szándékozta eltemetni. Legyen meg mindkettőjük akarata! Az oldalkocsis régi motorkerékpárja azonban már este bedöglött, és miközben megpróbálta életre kelteni, felfigyelt egy jégkrémes kocsira. Az út szélén állt, de úgy, hogy félig szinte az árokba lógott az orra. A sofőr elaludt, a lámpák égtek, a motor halkan duruzsolt. Feri tudta, hogy senki sem viszi őt el egy halottal az ország másik végébe, hacsak… Megragadta a papát, befektette a jégkrémes kocsi első kerekei elé, a motort beborította az árokba, majd hangos ordítozásba kezdett, hogy „jaj szegény papa  így meg úgy, meg hogy micsoda vandálok vannak, akik őrült módra száguldoznak, és ártatlanokat gázolnak el”! Hát így esett, hogy a sofőr Feri hallgatásáért cserébe vállalta, hogy elviszi őket keletre.

 Útközben megpróbálnak egy koporsót szerezni a megboldogultnak, sikerül is egy alvilági figurától olcsón hozzájutni, de amikor bele akarják fektetni a papát, akkor látják, hogy abban már bizony van egy halott. Egyébként azt az embert a maffia tette el láb alól, és így szabadultak meg a hullától!

   Aztán egy este egy amolyan „cirkuszi” cigány vándortábor mellett állnak meg, akik ördögűzéssel, hipnózissal, jóslással, meg mindenféle egyéb okkult dolog mutogatásával keresik meg a kenyerüket. A rendszerváltás óta színlelt vállalkozás formájában. Szintén itt ismerik meg Dinnyés Norbertet, akinek az a hobbija, hogy minden útjába kerülő emberről fotót készít, a kocsija meg a bőröndjei tele vannak idegen emberek képeivel. Abban reménykedik, hogy egyszer sikerül lekapnia valakit, aki aztán később befut a médiában, és ő majd jó pénzt keres az előkotort képekkel. Hiszen ma már sosem lehet tudni holnap kiből lesz sztár!
 Néhány üveg vodka hathatós segítségével jól összebarátkoznak, olyannyira, hogy a csapat varázslója eljár egy impozáns sámántáncot a halott Egon papa körül, mely tettétől annak békésebb mennybemenetelét reméli. Reggelre azonban nemcsak a papa lelke, de a teste is eltűnik a kocsiból! Kitör a veszekedés, elröppen egy-két kurva anyád, az apa lelke után száll még egy kis cigányozás is az ököllel folytatott eszmecsere hozományaként. Amikor azonban a papa előbotorkál az egyik sátorból a nagy ricsajra, hirtelen mindenkit földöntúli nyugalom száll meg. Elmondja hogy egyszer találtak a városukban egy eltévedt sáros, mocskos cigány kisgyereket. Hazavitték, megmosdatták. Hát legfeljebb ilyen formában jelent meg náluk az etnikai tisztogatás, és szeretné, ha ez így is maradna! Egy kis vodka megint segít a feledés homályába ejteni a sérelmeket, és lassan mindenki továbbáll.

   Tehát az idős Egon úr élt, csak eszméletét vesztette az ásó és a koponyája közti szerencsétlen kontaktus alkalmával! Akár vissza is fordulhatnának, és lemondhatnának a temetésről, de két dolog is történik, ami megakadályozza őket ebbéli szándékukban! Az egyik Szalai Móni, a 190 centis barna szépség, akiben annyi vér keveredett, hogy már az Isten sem tudná megmondani hová tartozik. Felmenői közt van sváb, szlovák, cigány és zsidó származású is, mintha az öregei sportot űztek volna abból, hogy minél inkább keveredjenek. Hát így lett ő egy gyönyörű természetes szépség a világ minden népének tűzével a szemeiben. Azért stoppolja le a férfiakat, mert ő is keletre tart, egy idős jósnőhöz igyekszik, akiről az a hír járja, hogy jóslatai pontosabbak, mint az időjárás- előrejelzés. Apja kilétéről szeretne többet megtudni, mivel a gaz csábító még születése előtt elhagyta édesanyját.. Az utazás során mindhárman megszeretik a kissé butácska, de abszolút jóindulatú Mónit, de ő leginkább- talán apakomplexusa miatt- az öreg Egont ajándékozza meg rokonszenvével.

 A másik esemény a fotós Dinnyés Norbi azon döntése, hogy saját kezébe veszi a dolgokat, és ő csinál sztárt kiszemeltjeiből! Először egy bulvárlap közli a különös jégkrémes kocsi hihetetlen históriáját. Aztán megkezdődik az igazi kálvária!  Érkezik egy tévéstáb, lemegy egy műsor! Elterjed a hír, hogy egy kis csapat utazik végig az országon egy misztikus Lenn szoborral, meg egy veszélyes bombával. Pár óra múlva az éjszaka közepén rendőrök törnek rájuk meg tűzszerészek. Csakhogy közben a koporsót visszaszerzi a maffia, mivel túlságosan zavarta őket, hogy a hullájuk bármikor reflektorfénybe kerülhet. A bombáról kiderül, hogy már abszolút működésképtelen. A legrosszabb dolgok másnap reggel történnek: egy vallásos szekta, akik magukat Egonistáknak nevezték el, azt terjesztik, hogy Rácz Egon Isten második gyermeke, Jézus testvére, az új megváltó, aki halottaiból feltámadva járja az országot, és hirdeti az igét! Közben zarándokok állítják meg a kocsit, csak hogy megérinthessék egy pillanatra a különleges Lenin szobor fenekét! De a legrosszabb az, hogy valóban történik néhány csodás gyógyulás, amely után még nagyobb a hisztéria.

 Közben megtalálják a jósnőt, akit Móni keresett, de nem neki, hanem szerelmének, a messiásléttel küszködő Egonnak ad jóslatot. Már csak azért is, mert kiderül hogy igen különleges és egyedi a munkamódszere a hölgynek! Csak úgy tud transzba esni, ha a paciens szexuális kapcsolatot létesít vele, és az orgazmus testet, lelket összefogó hevében tud csak ráhangolódni más emberek jövőjére.

 Egy ideig kihasználják a népszerűségüket, de aztán mindenkinek elege lesz a hirtelen jött társágból és isteni megdicsőülésből! A papa már legszívesebben meghalna újra, hogy megszabaduljon. Az egyik tévé minden este egy 40 perces show-műsort sugároz arról, mi történik az utazókkal nap mint nap.

 Végül elhatározzák, hogy megadják a népnek, ami kell. Elterjesztik, hogy Rácz Egon szívinfarktusban újra meghalt. Megrendezik a temetést a Záhony melletti kis faluban Bozótoson. A papát bealtatózzák azzal a szándékkal, hogy majd a szertartás egyik pontján kimenekítik a koporsóból, és azt üresen temetik el. A rengeteg ember és a média jelenléte azonban meghiúsítja az akciót, így az öreget élve eltemetik, pedig néhány utcával arrébb egy házban már arra várnak, hogy a szomszéd faluba menjen a gyászoló rokonság, és megtartsák az esküvőt Móni és az öreg Rácz Egon között.

 Végül is estig kell várni, míg a tömeg szétszéled. Akkor kirohannak a temetőbe, kiássák az öreget, aki alig akarja otthagyni fekhelyét, Balogh Gábor pedig berakja a test helyére azt a bombát, ami megváltoztatta magányos és unalmas hétköznapjait. Ezt temetik el ezúttal!

 Miközben a rokonság nagyban mulatozik a titkos esküvőn, a hírekben bemondják, hogy egyesek látni vélték, ahogy Rácz Egon temetése után pár órával a mennybe távozott. Hatalmas robajjal tört ki végsőnek szánt nyughelyéből, egyesek fényes szikrákat is látni véltek! Mennybemenetele egyelőre tudományosan nem bizonyított. A temető mellett felállított szobor különös hajtást hozott bizonyos testrészén, mely ellen szemérmes emberek élénken tiltakoznak.



Címkék

hír , nevezz


4-4  /  10

nka emblema 2012