sex hikaye

A legjobb 8 + 1!

Mozi a fejben - első forduló

2005. október 11. - filmhu
3-3  /  10
Meghozta döntését a Kőrösi Zoltán elnök, Krigler Gábor, Lovas Balázs, Schubert Gusztáv és Sós Mária felállású zsűri a filmhu és a Filmjus Alapítvány treatment pályázatának első fordulójáról.
A testőr (szinopszis)

Logline

Egy volt rendőr-kommandós, ma jól képzett testőr felkérést kap, hogy legyen az orosz „kereszt-apa”-ként emlegetett üzletember egyik személyi testőre, amíg Magyarországon tartózkodik.

A szereplők és a történetfonal

Barna (Kovács Barnabás – főszereplő) félárvaként nőtt fel (az anyja nevelte). Sanyarú gyer-mekkora után a rendőrségnél vállalt munkát: a kommandós egység tagja lett. Néhány évvel később kényes ügybe keveredett: korrupcióval gyanúsították meg. A vádat ejtették, de a történtek mégis komoly hatással voltak az életére…

Barna leszerel, és célul tűzi ki, hogy személyes karriert csinál. A harmincas évei elején már jo-gosnak érzi, hogy vezető szerepet vállaljon a saját életében, mely a rendőrség kötelékében nem ada-tott meg neki. Kemény edzésbe/tanulásba kezd, hogy személyi testőrként és magánnyomozóként is helyt álljon. Tökéletesíti a küzdősportokban való jártasságát, és részt vesz a világ egyik legkemé-nyebb deszantos kiképzésén. Mindemellett saját céget alapít, és elmélyül a nyomozói szakma forté-lyaiban is…

Felfelé ívelő karrierjének egyik pontján megjelenik nála egy régi ismerőse, Ferenc, és egy igen jövedelmező munkát ajánl fel neki. Felkéri Barnát, hogy vele együtt vállalja el a Magyarországra látogató, ismert orosz üzletember „személyi testőr” állását.
- A dolog teljesen tiszta - mondja, annak ellenére, hogy Vaszilij Cserena az orosz „keresztapa”-ként van számon tartva. Persze ez csak szóbeszéd, hiszen az orosz férfi még soha életében nem volt büntetve.
Barna elvállalja a munkát, hiszen bejelentett vállalkozóként az akkori átlagbér közel háromszo-rosát kapja…

A két férfi ettől kezdve Vaszilij-nak és alvezérének dolgozik. Üzleti tárgyalásokra, vacsorákra, fürdőkbe járnak, és közben néhány orosz testőrrel egyetemben folyamatosan felügyelik a találkozók zavartalanságát. Komoly probléma azonban nem adódik, hiszen Vaszilij-ék jó megjelenésű, kor-rektnek tűnő üzletemberekkel tárgyalnak…

A fordulópontot az FBI feltűnése jelenti Magyarországon. A szervezet emberei Vaszilij után nyomoznak, és ezért megkeresik Barnát is. Alkut kötnek a testőrrel – mint legmegbízhatóbb beépí-tett ügynökkel – és felkérik, kutakodjon az orosz férfi után.
Barna rendőri és magánnyomozói identitásától vezérelve elvállalja a feladatot. Kiélezett éber-séggel, mindenre figyelve dolgozik tovább. Gyanús jeleket azonban nem fedez fel. Legalábbis egy ideig…

Hamarosan feltűnik neki, hogy Vaszilij alvezére, és az egyik ügyintézője „külön utakon jár”. Egy alkalommal követi az ügyintézőt, és meglátja, hogy az magyar alvilági alakokkal tárgyal (fegy-verkereskedelem). Azt azonban nem veszi észre, hogy őt is szemmel tartják egy ideje: az egyik orosz testőr vizslat utána.
Jelentést tesz az FBI-nak, akik a következő alvilági találkozáskor elfogják az ügyintézőt. Az orosz férfi szinte azonnal vallomást tesz, mondván: „Vaszilij megbízásából tárgyalt a magyarok-kal”. Az FBI erre szabadon engedi, hogy közreműködjön a „keresztapa” letartóztatásában (bizonyí-ték kell).
Eközben Barnát és Ferencet támadás éri. Néhány orosz bérgyilkos megpróbálja eltenni őket láb alól (az egyik orosz testőr is benne van). Ferencet megölik. Az események azt tanúsítják, hogy Vaszilij megpróbálja elvarrni a szálakat…

A helyzet egyre forróbb lesz. Barna nem dolgozhat tovább Vaszilij-nak, hiszen életveszélyben lenne (így is abban van). Az FBI azonban felkéri, hogy továbbra is működjön velük együtt, hiszen sokat tud az oroszok szokásairól.
A nyomozók és Barna már csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy rajtaüthessenek a „kereszt-apán”. A remélt találkozó azonban a magyar alvilág tagjaival elmarad. Vaszilij úgy dönt, távozik az országból. Ezt nem hagyhatják…

Előállítják az egész társaságot, de bizonyítani semmit nem tudnak. Vaszilij-t még hazugságvizs-gálóval is kihallgatják, de amikor ő azt mondja, semmit nem tud az alvilági fegyverkereskedőkről, sem a magyar testőrök ellen elkövetett merényletről, igazat beszél.
Bár fogcsikorgatva, de a kép kezd összeállni a nyomozók fejében. Az ügyintéző túl gyorsan val-lott, Vaszilij pedig ártatlannak tűnik. Barna is csak annyit tud mondani a szembesítés alkalmával, hogy az alvezért látta egyeztetni az ügyintézővel. Ez azonban így nagyon kevés.
A gyanú kezd beigazolódni, miszerint valami más áll a háttérben. Az ügyintéző új vallomást tesz: „ő az igazi orosz maffiafőnöknek dolgozik, aki a mit sem sejtő Vaszilij-t akarta felhasználni saját személyének leplezése végett”.
Vaszilij-t tisztázzák. Mivel az ügy mozgatói nincsenek Magyarországon, az ügy befullad. Az egyik orosz testőr kivételével (aki benne volt a merényletben) mindenkit szabadon engednek. Barna fellélegezhet: nincs többé veszélyben, és a fizetését is megkapja…

Az üzletemberek visszatérnek a hazájukba, ahol az ügy gyökeres fordulatot vesz. Kiderül, hogy valóban Vaszilij az orosz „keresztapa”. A történtek mögött egy összeesküvés állt, mely a hatalomát-vételre irányult. Vaszilij kivégzi az alvezért, és a többi érintettet.
Később Barnát látjuk a repülőtéren. Oroszországba utazik, ahol Cserena Barnabás néven szólít-ják. Kiderül, hogy ő Vaszilij fia (magyar anyától), és végig az ő oldalán állt…


VÉGE


A történet háttere

Vaszilij-t, az orosz „keresztapát” magyarországi tartózkodása alatt tőrbe akarta csalni az alvezé-re. Bábuként egy ügyintézőt, és két testőrt használt fel, akik szintén benne voltak az összeesküvés-ben. A magyar fegyverkereskedőkkel akarták megöletni Vaszilij-t (hogy ne tereljék magukra a gya-nút), de Barna megváltoztatta a tervet. Ezért törekvéseik arra irányultak, hogy a főnököt az FBI kezére juttassák. Mivel azonban Vaszilij nem tudott a háta mögött szervezett találkozóról, sem a merényletről, kivághatta magát az FBI-nál.
Vaszilij már a történet elején sejtette, hogy csapdába akarják csalni. Felkérette Ferenccel a fiát, Barnát, hogy legyen a testőre. Rokoni kapcsolatuk természetesen mindenki előtt titok volt. Barna végig Vaszilij-nak dolgozott: valójában Vaszilij embereit tartotta szemmel, és segített „kiugrasztani a nyulat a bokorból”. Az FBI-ról is információt szolgáltatott az apjának, így végig mindennel tisztá-ban voltak.
Az összeesküvők pedig belesétáltak a kelepcébe. Mivel az FBI feltűnése belezavart a tervükbe, taktikát váltottak. Vaszilij-t azonban nem tudták az FBI kezére játszani. Innentől kezdve már a saját és családtagjaik életéért aggódtak (lásd: az ügyintéző megváltoztatta a vallomását, hogy jobbítson a helyzetén).
A történet egyértelmű nyertesei: Vaszilij és Barna. A vesztesek: az alvezér és a cinkostársai. A „palimadarak” pedig: mindenki más…



Címkék

hír , nevezz


3-3  /  10

nka emblema 2012