sex hikaye

Géza Balkay

 

actor

Biography

1978-ban a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a kaposvári Csiky Gergely Színház szerződtette. 1979-től a Nemzeti Színház társulatának tagja majd 1982-ben a Katona József Színház művésze lesz. Klasszikus és kortárs drámák vezető szerepeit egyaránt alakítja. Jászai Mari - díjas (1984). Főbb színpadi szerepei: Henryk (Gombrowicz: Esküvő), Parmenion (Sütő A.: A szuzai menyegző), Lucifer (Madách I.: Az ember tragédiája), Amphitryon (Kleist), Galambos (Bulgakov - Gothár.P.: Kutyaszív), Verlaine (Hampton: Teljes napfogyatkozás), Oronte (Moliére: Mizantróp, Platonov (Csehov), Ligurio (Machiavelli: Mandragora). Filmek: Kinek a törvénye?, A tanítványok, Eldorádó, A nyaraló, A távollét hercege.

Filmography

actor
 
2005 Egyetleneim
1993 Az eltűnt mozi
1992 A nyaraló
1991 Petőfi Sándor: Az apostol
1990 Jó estét Wallenberg úr!
Nem érsz a halálodig
1989 Meteo
Őrült és angyal
1988 Eldorádó
1987 Zuhanás közben
Nyolc évszak
Utazás az öreg autóval
A megoldás
1986 Akli Miklós
1985 Akár tetszik, akár nem
1984 Elcserélt szerelem
Linda
1982 Nápolyi mulatságok
A tenger
Appassionata
1978 Negyedik forduló
1977 Gombó kinn van
A szuzai menyegző
Miniszter
pictures
No picture
Videos
No video

Genres

drama war silent comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu