sex hikaye

Mozi a fejben - Treatment pályázat

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2005. szeptember 21. szerda, 15:39

rendezés  


egy oldalon
351-332  /  351


 
2006. január 2. hétfő, 19:02 351. | f.r.a.n.k.
feltettem a Haraigosi rövidfilm-szkriptemet a

http://forums.cjb.net/fkny.html

szkript-oldalak alá.
 
2005. december 29. csütörtök, 09:58 350. | kriglergábor
Régi vesszőparipám, hogy aki ma igazi, minőségi narratívát akar kapni, az sorozatokat nézzen. A legjobb írók ma tuti szériákon dolgoznak, és nem véletlen, hogy egyre több producer is a tévés munkákban látja a jövőt. A mozi nézettsége meredeken megy lefelé, a televízióé növekszik. Egyre profibbak a sorozatok. A legizgalmasabb sztorikat az elmúlt évben kizárólag sorozatokban láttam. Amit nagyon érdemes: Drót, The Shield- Kemény zsaruk, 24, Prison Break, Veronica Mars, Over There, House MD, illetve a legfrisebb, és ebben az évben legnagyobbat ütött sorozat: Sleeper Cell. De ezeken túl még egy csomó, hihetetlenül minőségi sorozat van. Ez a jövő - a HDTV terjedése, illetve a hordozható eszközökre (pl iPod) olcsón letölthető sorozatepizódok terjedése miatt egyre több fog születni, a minőség pedig még tovább emelkedik. Még egy darabig biztosan.
 
előzmény: torolt felhasznalo #349
 
 
2005. december 28. szerda, 20:17 349. | torolt felhasznalo
Ismét csak megtapasztaltam azt az ellentmondásos dolgot, hogy miközben egyre nézhetetlenebbek az amcsi filmek, többek között a botrányosan szar forgatókönyvek miatt, a sorozatok zseniálisak. Fáj a szívem egy-egy epizód után, hogy milyen kevés hiányzik ahhoz, hogy egy igazán klassz film szülessen. Most épp a Vészhelyzeten élvezkedtem kicsit. Hihetetlen, hogy meg van írva egy-egy rész.
 
2005. december 26. hétfő, 21:04 348. | f.r.a.n.k.
***hupli***

skacok, ha tudtok segíteni egy dologban, ami a sztorimhoz kell, annak örülnék.

háttérkutatás fórum
http://forums.cjb.net/fkny.html
 
2005. december 15. csütörtök, 14:12 347. | f.r.a.n.k.
ez csak természetes :)
kíváncsi vagyok főleg h miben gondolkodsz. mostanában kezdek habozni, mikor kamiont meg motorcsónakot akarok belecsempészni a szkriptembe :)
 
előzmény: torolt felhasznalo #346
 
 
2005. december 15. csütörtök, 13:52 346. | torolt felhasznalo
már korábban is írtam, most megint...
én érdeklődtem az "adj egy történetet" eredményhirdetéséről. azt mondták, hogy többszáz pályázat érkezett, ezért tolódik az eredményhirdetés. és még azt is mondták, hogy valószínűleg nem lesz kihirdetve, hanem csak az első 3-at hívják fel telefonon...

frank! nemsokára küldöm a scriptet. örülnék, ha belenéznél!
 
előzmény: Snatch #345
 
 
2005. december 15. csütörtök, 13:46 345. | Snatch
Szeptember 1 a leadási határidő volt. Az eredményhirdetést húzzák. A határidőket csak a pályázóknak kell betartani, a kiírók ezek szerint nem keltenek amatőr látszatot a késéssel.
Mondjuk ők (ha jól láttam) semmilyen időpontot nem adtak meg (sem azt, hogy hol lesz nyilvánosságra hozva az eredmény), ezzel elegánsan megoldották ezt a problémát :D
("Adj egy történetet")
 
előzmény: f.r.a.n.k. #344
 
 
2005. december 15. csütörtök, 13:34 344. | f.r.a.n.k.
ez honnan van? az utolsó hunniás határidő, amit találtam az szept 1 volt. meg lett hosszabbítva?
 
előzmény: torolt felhasznalo #343
 
 
2005. december 15. csütörtök, 12:05 343. | torolt felhasznalo
Próbáltam érdeklődni a Hunnia szinopszis pályázatával kapcsolatban. Totál sötétség. Senki nem tud semmit, folyamatosan húzzák az eredményhirdetést. Gáz. Nem mintha bármi jót gondolnék a szinopszis pályázatokról. Alapból hülyeségnek tartom. Megint ki fognak jönni azzal, hogy mi mindent megtettünk azért, hogy forgatókönyvek szülessenek, de hát nincsenek jó ötletek. Mint az a kis találkozónkból is kiderült. Nem az ötlet szinten vannak problémák, hanem forgatókönyv szinten. De hát ahhoz sok könyvet kéne folyamatosan fejleszteni szakemberek bevonásával. Hát ilyen nincs, pedig ez még csak nem is kerülne sokba, és nagyon megtérülne. Egyszerűen hihetetlen, hogy Magyarországon nincs egy hely, ahol mondjuk egy évben egy nagyjátékfilmnyit csak arra szánnának, hogy forgatókönyvek készüljenek, persze hozzáértő szemektől kísérve. Ehhez nem pályázatot kell kiírni.
 
2005. december 14. szerda, 13:28 342. | f.r.a.n.k.
sziasztok.

gracc walsh a szkripthez. nem kis dolog. belenezek, ha elkuldod.

most voltam budapesten, van egy rendezo, akit erdekel az egyik sztorim megfilmesitese es most azon dolgozok egy honapot, h 85 perc legyen.

ha mindenki ennyire belelendult, szivesen hozzaszolok :)
a palyazat nem veletlenul a katapult?

az fkny.madpage.com ugy tunik befejezte, nem tudtam dulore jutni az adminisztratorokkal, de a http://forums.cjb.net/fkny.html megvan meg.
 
2005. december 10. szombat, 20:25 341. | Snatch
Tudtam hogy valamit lehagyok: a pályázatról emailben írtam, nem tudom, itt szabadna-e róla beszélni, vagy kimoderálnák... így a biztos.
 
előzmény: torolt felhasznalo #339
 
 
2005. december 10. szombat, 20:24 340. | Snatch
Köszönöm, szultán és Walsh, picit még finomítom, és hamarosan küldöm!

Walsh: én sok filmet és könyvet láttam 3 perces átlagos jelenethosszal :)
A rövid jelenetek túlsúlya miatt a néző kapkodhatja a fejét, nehezen követi a helyszínek és a felbukkanó szereplők állandó változását, nehéz megoldani, hogy minden egymásra következő jelenet között meg legyen a kapocs, érthető legyen az okság, hogy kerek (eleje-vége-közepe) jelenetek legyenek kellő mennyiségű információval, mégse túlzsúfoltan, reális érzelmek bonatkozzanak ki, igazi dráma, legyen idő azonosulni a karakterekkel, és átérezni a villanásnyi helyzeteket.
A filmforgatás szempontjából is zűrös, hiszen több jelenet, idő- és pénzigényesebb forgatás, helyszínek... Ha lényegében nagyobb jelenetek vannak kisebb adagokban egymásba csúsztatva, akkor lásd fent: lezsibbasztod a néző agyát :)
Szóval ha mindenezekre oda tudsz figyelni, és szerinted kiállja a film ezeket a szempontokat, akkor minden rendben, és NAGYON kiváncsivá tettél :)
 
előzmény: torolt felhasznalo #339
 
 
2005. december 10. szombat, 11:13 339. | torolt felhasznalo
ja igen! és mi ez a decemberi pályázat? :)

erről le vagyok maradva...
 
előzmény: Snatch #336
 
 
2005. december 10. szombat, 11:10 338. | torolt felhasznalo
snatch
most hirtelen nem tudom, miről beszélsz. 3 perces átlagos jelenetek? nekem az túl hosszúnak tűnik. amilyen fkönyveket én olvastam, azok nem tartják ezt a ritmust. és ahogy néztem a filmeket, azok sem.

persze, hallottam már erről a tézisről, de nem tudok azonosulni vele. egyébként pedig az én sztorimban jópár jelenet van, ami csak kb. fél percet tesz ki, sőt beírtam olyanokat is, amik csupán pár másodperces bevillanások. ezeken kívül pedig még olyan jelenetek is vannak, amik csak "action"-t tartalmaznak, így pár sor adott esetben egy percet is kitehet. az már a rendezésen múlna...

így első olvasatra talán túl pörgősnek tűnik. (?) de még úgyis csiszolni fogok rajta. éppen ezért minden kritikát szívesen fogadnék. ha valakinek van kedve beleolvasni, annak csak örülök... :)

és snatch. ha van kedved, nekem is elküldheted a rövidfilm ötletet. bár most kicsit kevés az időm, de biztos bele tudnék nézni...

üdv
walsh
 
előzmény: Snatch #336
 
 
2005. december 10. szombat, 00:43 337. | torolt felhasznalo
Persze, küldj, de ne csak nekem. Több szem többet lát alapon, érdemes volna, ha mások is véleményeznék.
 
2005. december 9. péntek, 22:45 336. | Snatch
Én is másik ötleten dolgozom, egy romantikus vígjátékon, és a december végi pályázatra el kell készülnöm a 2-10 oldalas "szinopszissal", plusz van még két másik terv (kém/akció és misztikus thriller, a műfaji változatosság kedvéért :)), lesz miről beszélni, igazából addig is szívesen kikérném mások véleményét emailben.

Walsh, ez a 114 jelenet, 108 perc elég extrémnek hangzik, nem kicsit tér el a 3 perces átlagostól, de persze lehet, hogy az a sztori ilyen rövidek jeleneteket követel meg :)

szultán, én is küldhetek Neked rövidfilmet? :)
 
előzmény: torolt felhasznalo #333
 
 
2005. december 9. péntek, 19:42 335. | torolt felhasznalo
Akiboj tisztelt meg egy kisfilm forgatókönyvvel, s ha nem bánja ehelyütt reagálnék. Szóval nem lesz nagyon szofisztikált az elemzés, részint mert nem volt sok időm elmélyülni benne, másrészt mert bár kétszer is elolvastam igazából nem fogott meg a sztori. Már a találkozón is mondtam, hogy nagyon távol áll tőlem a melodráma, és ez szerintem az. Lassú, szenvedős, depressziós, öngyilkosos sok premier plánnal. Ezért nézhetetlen a magyar film. És ennek gyökere az, hogy a művész nem bír kilépni saját nyomorúságos életéből, ami viszont más számára nem túl érdekes. Másképp mondom: a filmben nincs valódi dráma (ez különbözteti meg a drámát a melodrámától), szóval végig nincs tét, nincs fölütés. Ha mondjuk azzal kezdődne a sztori, hogy a feleség leönti férje papírjait, aki épp élete nagy megmérettetésére, karrierje fordulópontjára készül, és az addig ideális házaspár halálosan összevész, az más. Akkor rögtön megvan fölütés, meg hát a tanulság is. A pénz mindent fölülír egy pillanat alatt. Bocs a kemény kritikáért, de legalább mi legyünk őszinték egymással. Amúgy formailag tök rendben volt a dolog.
 
2005. december 9. péntek, 15:04 334. | filmhu
Ja, ha kész vagy érdemes volna közreadni és megvitatni. Támogatom az ötletet.
 
2005. december 9. péntek, 13:41 333. | torolt felhasznalo
sziasztok!

látom, az utóbbi napokban alábbhagyott a lelkesedés... mármint itt a fórumon...

ki hogy áll? dolgoztatok az ötleteken? lesz értelme januárban egy újabb összeröffenésnek?

én a magam részéről egy másik ötletemmel foglalkoztam. azzal kapcsolatban szállt meg az ihlet. de most örömmel bejelenthetem, hogy elkészült a forgatókönyv első változata! :) 114 jelenet, 108 oldal.
persze ezen még fogok csiszolni, de sztem nagyjából megvan.

a zuhanásra is rányomulok nemsokára. csak most sok a dolgom. de optimista reményeim szerint abból is ki fog kerekedni valami január végére.

na üdv
walsh
 
2005. december 2. péntek, 10:39 332. | f.r.a.n.k.
mivel tegnap azt a magyarázatot kaptam, hogy a magas CPU-terhelés miatt lett a fkny.madpage.com leállítva, azt hiszem szükséges lesz egy tüköroldal.
351-332  /  351

nka emblema 2012