sex hikaye

Mozi a fejben - Treatment pályázat

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2005. szeptember 21. szerda, 15:39

rendezés  


egy oldalon
331-312  /  351


 
2005. november 29. kedd, 21:17 331. | Snatch
Mindenképp hasznos volt, nem voltam tisztában a haza viszonyokkal, felvilágosítottak, hogy inkább külföldre :D Oldott hangulat uralkodott, abszolút minőségi, analitikus ötletek repkedtek. Nem szerencsés kiemelni valakit, mert mindenki más megharagszik, de Walsh elhozott anyaga tűnt a legpotenciálisabb stádiumban levőnek,
fel is pörgette a beszélgetést, és tőle kaptam a legkonstruktívabb, konkrétabb javaslatokat.
Féltucat félprofi író egymásra találása Budán, cigifüstben, sörben. Ha meg nem, akkor elnézést!
 
előzmény: [tsg] #320
 
 
2005. november 29. kedd, 15:00 330. | f.r.a.n.k.
felrakom a fórumra a következő rövidfilm forgatóból egy részletet ha valaki véleményezi...

a címe HARAIGOSI

van benne 'nő lelép' vonal meg kocsicsere, fegyveres rablás. valaki kíváncsi valamelyikre?

ma este küldöm el valakinek aki azt mondja rendező Dunaújvárosban. tsg, nem ismered arra az embereket?
 
2005. november 28. hétfő, 23:51 329. | akiboj
Nekem is jo tapasztalatom volt a talalkozoval kapcsolatban!

Friss otletek, velemenyek, hozzaszolasok. Naná, hogy mas egy szinopszis egy idegen szemevel olvasva! Jo tapasztalat ez! Ravilagit buktatokra, akadalyokra, amik ha jol menoverezunk a tovabbiakban elkerulhetoek es
rengeted idot sporolhatok! Szoval nekem nagyon hasznos volt a kulso szem, remelem kovetkezo alkalomra tobb irossal-probalkozoval talalkozhatok es meg jobb sztorikat olvashatok (beleertve a sajatomat)

Scott Free: tenyleg hianyoltunk. Jokat irtal a forumba, latszik hogy 'szakertesz' es aztan nem jossz el? ...Majd legkozelebb!

TothGeza: sztem nem kell kitakarodniuk az ingyeneloknek. jo muveszfilmre (gondolom erre gondolsz) igenis szukseg van, es mivel azok altalaban vesztesegesek, allami tamogatasra szorulnak. A baj csak az, hogy Mo-on,
aki nem produkal erteket (anyagi - kozonsegfilm, kritikai - festivaldij) azok ujfent is reszesulnek allami tamogatasban. Tehat sztem nem mindenki, csak azoknak kene kitakarodni, aki nem teljesit - ahogy a Filmtorveny normativ tamogatasa szabalyozna - (torvenyt sertunk?) de ez sajna ma meg nincs igy.

A legnagyobb problema az igenyes forgatokonyvek hianya. Illetve a produceri rendszer hianya - egy jo producer egy jo konyven meglatna a lehetoseget - de a mai, szerzoi-filmes szemleletu, 30eve elavult filmes kulturankban ez egy ideig meg igy is marad: alt. a rendezo irja a konyvet. Pont. Nem tudom ez miert jo, kinek jo, de remelem nem tart mar sokaig!

Szoval hajra iro-jelolt tarsaim! Ha mashogy nem megy, mi, kezdo irok kell hogy itt valamit kapirgaljunk, kulonben soha nem lesz itt semmi! Valahol Romat is elkezdtek epiteni! (ez magamnak is jo buzditas volt)

-ez a fkny.madpage.com meg mindig nem jo
 
előzmény: f.r.a.n.k. #328
 
 
2005. november 28. hétfő, 11:08 328. | f.r.a.n.k.
van egy szkriptjük, amely szerint valami hacker cucc van fönt (az okozta régebben is a leállásokat), de nem tudják pontosan mi és eddig annyit mondtak, h továbbították az adminisztrátoroknak... azelőtt 1-2 órán belül újraaktiválták az oldalt, most meg már egy hete szinte semmi :(
 
előzmény: torolt felhasznalo #327
 
 
2005. november 28. hétfő, 08:40 327. | torolt felhasznalo
Miért nem működik az fkny.madpage.com?
 
2005. november 27. vasárnap, 01:42 326. | Tóthgéza
Srácok, nagyon jó olvasni, hogy szerveződik itt valami. Tényleg semmi másnak nincs értelme, csak annak, hogy segítsétek, bátorítsátok egymást, örüljetek ha a másiknak összejön valami. Semmi más nem húzhatja ki a szarból ezt a szakmát, csak, ha egy felé tartotok, alapvető (erkölcsi-morális) dolgokban egyformán gondolkodtok, és ez nem valami keresztényi duma, (pláne nem buzizás) távol áll tőlem, de ha a helyett a féltékenység, irigység helyett, ami itt az elmúlt évtizedekben folyt, a szeretet felől közelítitek a dolgokat, és jó dolgokon munkálkodtok, akkor olyan nincs, hogy végül az a jó dolog ne érjen célba. Akár a sorsban hisztek, akár a szerencsében, a jó cél érdekében végzett munkának mindig megvan a gyümölcse. (Ezt nyugodtan idézhetitek :-) ) Természetesen csak akkor, ha félúton nem adja fel az ember. Na, persze azt a célt sem hagynám figyelmen kívül, hogy kitakarítsátok a szakmából a tehetségtelen ingyen élőket. De azt csak azzal érhetitek el, ha jobbak vagytok náluk, ha máshogy nem megy, küzdjetek, mint disznó a jégen, hogy apám fogalomtárából is kölcsönözzek. :-)
 
2005. november 26. szombat, 23:23 325. | torolt felhasznalo
nekem is bejött a találkozó. nagyjából ilyesmire számítottam. sörözgetés, beszélgetés, az ötletek átrágása.

ez a társaság sztem pont ideális. nagyjátékfilmes forgatókönyvírás terén nagyjából mindenki ugyanott tart (kivéve talán franket). éppen ezért hasznos tanácsokkal tudtunk/tudunk szolgálni egymásnak.

számomra még az volt érdekes (ami egyébként minden ötletnél megfigyelhető volt), hogy mennyire más élőben meghallgatni a sztorit, mint elolvasni egy szinopszist vagy treatmentet. valahogy élő szóban sokkal jobban átjött az, amit az ötletgazdák közölni kívántak. és ez már önmagában is elég lett volna, hiszen rávilágított a fogalmazásbeli csiszolnivalókra.

egyébként meg ez csak egy most alakuló brancs. ki tudja, mi lesz belőle? talán részesei leszünk a jövő forgatókönyvíró brigádjának. de ennek a kialakulása magyarországon még a legoptimistább számítások szerint is évek kérdése. de addig legalább mozgolódunk... :)
 
előzmény: [tsg] #320
 
 
2005. november 26. szombat, 16:19 324. | f.r.a.n.k.
ja, és hiányoltuk scott free-t :)
 
2005. november 26. szombat, 16:07 323. | f.r.a.n.k.
nekem az volt meglepő, h még senki (rajtam kívül :)) nem írt nagyjátékfilm-forgatókönyvet. annyit mondtam, h egy egész filmet megírni egész más, mint egy szinopszison alakítgatni. a szinopszis csak interpretációja a forgatókönyvnek, míg a forgatókönyv maga a kézzelfogható valóság.

szultánnak azt tanácsoltam, próbálkozzon az angol piacra, még mindig keresnek horrorszkripteket, habár lecsengőben van, de ha nem írja meg, akkor fölösleges, mert ha egy producernek tetszik az ötlet, akkor a következő az lesz, hogy látni akarja a könyvet.

jól éreztem magam, kábé olyan volt, mint amire számítottam.
 
2005. november 26. szombat, 09:22 322. | torolt felhasznalo
A magam részéről remekül éreztem magam. Jó fej társaság, bíztató ötletek még bíztatóbb hozzászólások. Úgy tűnt, mindenki elfogadja kiindulópontnak a hollywoodi elveket. Vagyis megvolt a diskurzus közös nevezője. Megint csak bebizonyosodott számomra, hogy egy alkotói kör, ill. egy pozítiv hozzáállású kontrolláló közeg nagyon sokat tud lendíteni az alkotói munkán. Sajnos most nem tudok a saját szinopszisomon dolgozni, de abszolút jogosnak éreztem a fölvetéseket, mint ahogy remélem az én hozzászólásaimat is figyelembe veszik az író társak. Egyértelmű, hogy ez a típusú műhelymunka nagyon hiányzik a magyar forgatókönyvírásból. Amúgy frank, köszi a tippet, mint mondtam, legközelebb - jó esetben - fél év múlva tudok nekilátni az írásnak. Egyébként, ha kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen prózát írok, megjelent már egy kis regényem (A pilóta c. - Möbius Kiadó, 2000, egy kötetben egy másik science fictionnel), és most jelenik meg a JAK-nál első önálló regényem: Az Argentin Nő c-mel (ez nem science fiction, hanem egy humorosnak szánt gengszter sztori). Nevemet tudják a részt vevők. Üdv. Szultán
 
2005. november 25. péntek, 21:54 321. | f.r.a.n.k.
van egy olyan ötletem még, h zárás felé kezdődik a történet, lezárják az épületet, még pár emeleten dolgoznak, de lassan szállingóznak. megszólal a telefon a szobában, amikor valaki éppen kimegy... ilyen dolgok.
 
előzmény: torolt felhasznalo #319
 
 
2005. november 25. péntek, 15:17 320. | [tsg]
no, hogy sikerült a találkozó? meséljetek (ha akartok)! :)
 
2005. november 23. szerda, 18:23 319. | torolt felhasznalo
Ha esetleg valaki el tudná hozni a szinopszisomat (A problémás ügyfél c-t) a találkozóra, megköszönném.
 
2005. november 22. kedd, 21:00 318. | akiboj
hat meg mindig nem muxik az oldal, es holnapig asszem nem tudok mar net-et nezni, ugyhogy:

Walsh, Szultan, Frank!

Nekem is atkuldenetek a munkaitokat,
koszi, akiboj: akibojok@yahoo.com
 
előzmény: Snatch #317
 
 
2005. november 22. kedd, 15:31 317. | Snatch
Walsh, Szultan, Frank ha van fél percetek, át tudnátok küldeni emailben a Tieteket? Arra az esetre, ha nem javulna meg holnapig az oldal.
Jöhet docban is nekem. Köszi!
 
előzmény: f.r.a.n.k. #316
 
 
2005. november 22. kedd, 09:57 316. | f.r.a.n.k.
fkny.madpage.com-on szóltam tegnap este a szolgáltatónak, még nem állították helyre.

akiboj,
.doc-ot ne küldj nekem.
 
2005. november 22. kedd, 09:53 315. | torolt felhasznalo
forgatókönyvíró találkozó

időpont: nov. 23. 18h
helyszín: bem mozi (Margit krt. 5/b)

szultan - problémás ügyfél
walsh - zuhanás
snatch - feketén, fehéren
frank - budapest királya
akiboj - édes otthon

 
2005. november 22. kedd, 00:59 314. | akiboj
en a "mozi a fejben" palyazatra keszult szinopszisom vinnem, cime: Edes otthon

most kuldtem el emilen az anyagot az iro kollegaknak es szerdara keszulok velemenyt mondani a tobbiek munkajara,
udv, akiboj
 
előzmény: Snatch #313
 
 
2005. november 22. kedd, 00:19 313. | Snatch
szultan: ide felrakták többen is (fkny.madpage.com), de most nálam azt írja ki, hogy nem vagyok jogosult a megtekintéséhez.

walsh: még beugrott valami: sok krimi/thrillerben nem az adja a mi-fog-történni-ezután? hajtóerőt, hogy rejtve marad sokáig a bűnös kiléte, hanem az egymásnak feszülő karakterek játékának lépései, én ebbe az irányba probálnám elvinni. Persze egy félrevezető gyanúsított = egy újabb fordulat lehetősége, ami sosem árthat (pl Act 1 végén derülne ki, Sura a hunyó).
 
előzmény: torolt felhasznalo #309
 
 
2005. november 22. kedd, 00:03 312. | filmhu
Csak Snatch-t tudtam letölteni (majd holnap olvasom el). A többi hun van?
331-312  /  351

nka emblema 2012