sex hikaye

Talentpool, avagy tehetség kerestetik

2001. február 1. - Csejdy András
22-22  /  65
GÁZ8rn (szinopszis)
"Egy kis varázs is több a semminél és egy varázsló ma már a senkinél..."

Filmem témája a varázslat és a mese szerepe és helye mai környezetünkben. A történet egy külvárosi lakóteleprengetegben játszódik, mely felületes szemlélő számára a sivár valóság egyik jelképe, ahol azért rengeteg történet, mesehős, varázslat bujkál és csak az egyéntől függ, felfedezi-e.
A filmben a tengerentúli drakula hagyomány keveredik a "szomszédok féle lakótelepi magyar valóság" stilusvilágával. A főszereplő és a történet lazán kötődik Békés Pál Kétbalkezes varázasló című meseregényéhez.

A történet vázlatossan:

Egy seholsincs drakulakastély nyúlvéren élő hályas vámpírbárója egy konfliktus után világgá küldi passzív és nyámnyila fiát, hogy megismerje a mesén túl világot, hátha ráérez a mese és a vér ízére.

Az ifjú vámpir egy lakótelepre kerül egy összkonfortos, központi fűtéses lakásba, egy TV, két gőte és egy hűtőszekrény társoságában.
Vámpírunk a vér ízét felejtve megpróbál a lakóközösség tartalom nélküli kispolgáraként vegetálni, de bármit tesz és csinál a számunkra megszokott szituációkban (tv nézés, postás, radiátor szerelés stb), akár egy paranoiás látomás világában minden jóvá, gonosszá, sárkánnyá, vérfarkassá változik. Főhösünk próbál ezeknek a skrizofrén látomásoknak ellenállni.

De a mese nem ereszti, az alaptermészetéből fakadó konfliktusok,és a mese mozgatóereje akaratától függfetlenül isdolgoznak. Szép lassan kialakul ki a gonosz (sarki hentes), ki a vérfarkas ( a szomszéd néni pincsije), ki a sárkány ( központi kazán), ki a királylány ( kislány a homokozóban), és ki a hős (ő!).

Egy ponton túl nem birja a mese feszítését, ráérez nem bír ellenállni a vérnek, felveszi a vámpír, a hős szerepét és igazi személyiségét kibontakoztatva, átveszi a mese irányítását.

Saját nézőpontjából sikerül is eljutni a boldoganéltekmégmegnem haltakhoz, de a külvilág és a lakóközösség ezt máshogy értékelik. ők egy paranoiás elmebeteg, pedofil, perverz ámokfutását érzékelik. Főhösün miután befejezte a mesét egy elmegyógyintézetbe kerül, ahol a zártosztályon találkozik büszke apjával akivel végül boldogan…

Gyártás:
Ez a film egy kevés szereplős, és helyszines alacsony költségvetésű produkcíó lenne, melyhez a szakemberek már rendelkezésre állnak, csak a kezdő löketre (pénzre) van szükség. A filmet 16 os filmre, vagy betára szeretném leforgatni.
Remélem...

Címkék

nevezz , nevezes


22-22  /  65

nka emblema 2012