sex hikaye

Talentpool, avagy tehetség kerestetik

2001. február 1. - Csejdy András
8-8  /  65
Egyszer minden rendbejönrn (szinopszis)
Bűnügyi történet a kilencvenes évek Magyarországán. Pontosabban karácsony előtt.
Szereplők:
Morgan Anita, - egy diplomata elfeledett lánya, aki segédszerkesztő a holland-magyar Kramer könyvkiadó cégnél.
Naimann Péter, - Anita lojális főnöke.
Koltai Lívia, - a Kramer ügyvezető igazgatója.
Szabados Marcell, - Anita mostohatestvére, kicsit szabados életformát élő információforrás. Mindent tud mindenkiről, csak a saját életével kapcsolatosan nem tud olykor zöldágra vergödni.
Werbőczy Richárd "Rikki", - Anita régi "meleg" ismerőse, aki sok kérdésre adhatna választ, ha nem titokzatoskodna annyit. Egyébként Reischmann el nem ismert fia, aki ebből igencsak sok hasznot igyekszik húzni a férfi halála révén.
Rohmer-Tóth Dénes, - Rikki barátja, egyben az a férfi, aki miatt Anita meginog a mostani kapcsolatában.
Réthy Márk, - Anita barátja, egyben ő vezeti a nyomozást a büntényben, amelybe Anita, sajnos éppen Rikki miatt keveredett bele egy kicsit mélyebben.
Bartha Gitta, - a konkurrens könyvkiadó feje.
Dr. Reischmann Sándor, - Anita új írója, aki a lány miatt, és Rikki nyomására hagyta el Gitta cégét a Kramerért. Egyébként az első áldozat.
Sólyom Veronika, - Reischmann titkárnője és testőre.
Dormai Gordon, - Reischmann ügynöke, Péter és Anita volt tanárja, a második áldozat.
Kocsis Stefán, - Reischmann osztrák nevelt fia, Gitta jobbkeze a könyvkiadónál.
Falusi Patrik, - Márk haverja, egyben Marcell új ismerőse, akiről nem lehet tudni, hogy valódi érzelmektől indittatva ismerkedett meg Marcellal, vagy pedig a háttérben a gyilkosságok húzódnak meg.
Baktay Gábor, - a Kramer sikerszerzője, akinek egy-egy megjegyzése nagyon sokat jelent Anitának.

Tartalom: Morgan Anita segédszerkesztő egy könyvkiadóban, és olykor határozottan, olykor segítséget kapva lavirozik előre a munkájában és a magánéletében is. Nagy lehetőséget jelent a számára, amikor Reischmann Sándor a híres magyar thrillerszerző otthagyja a kiadóját személyes okokra hivatkozva és a Kramernél jelentkezik, sőt! Személy szerint Anitát kéri fel legújabb kéziratának szerkesztésére.
A kérés sokakat megdöbbent, hiszen a lány eddig csak a könyveiből ismerte a szerzőt és sohasem találkozott vele személyesen. Azután Anita az első találkozáskor csak a kézirat felét kapja meg a szerzőtől, akit nem sokkal később brutális meggyilkolnak, éppen a regényében leírtakhoz roppant hasonlóan. Mivel nincs meg a kézirat második fele és egyben befejezése, különös harc indul meg a néhány klikk között a regény befejezéséért. A konkurrens cég, a rendőrség, illetve valakik, akik nem akarják, hogy a regény - a tartalma miatt - piacra kerüljön.
Egy sor kérdésre, amelyekre Anita is roppantul kíváncsi, választ adhatna Dormai, de hamarosan ő is meghal, szintén a regényben leírtak szerint. Holott rajta és Anitán kívül más eddig nem olvasta!
Anitát sokkolja a hír, hogy Márk, lassan már négy hónapja tartó szerelme vezeti a nyomozást, valamint az, hogy lassan már nincs egészen tisztában azzal, hogy barátja mennyire tartja fontosnak őt vagy inkább az ügyet. Nem jelent mentsvárat a számára az, hogy újra találkozik Dénessel, akivel a nyáron plátói érzéseket tápláltak egymás iránt. Azután Rikki felbukkanása, aki sokkal közelebb áll Déneshez, mint bárki máshoz ebben az ügyben és aki fél évig abban az elmegyógyintézetben vendégeskedett, ahol egyébként Reischmann is dolgozott, és amely elmegyógyintézet és ápoltjai jelentékeny szerepet töltenek be Reischmann regényében, olyanannyira, hogy a főhősnő mindenki ismeri! A lány testvére pedig nem más, mint Falusi Patrik aki gyendég érzelmekkel igyekszik Marcell közelébe kerülni, akit teljesen elhavaz, nemcsak a decemberi hó, de a karácsony előtti munkaláz és a bevásárlás. Hab a tortán, hogy Rikki, az apja elleni bosszúként tette tönkre Stefánnal Reischmann szerződését és irányította a férfit a Kramerhez és régi kedves ismerőséhez, Anitához. Mindezt merő jószívűségből, természetesen.
Több érdekes körülmény után Anita és Marcell szembesül a ténnyel: Patrik érzelmei Marcell iránt, inkább a regény megszerzésére tett akciók sorozata, mint egy több éves barátság lehetősége, hogy Rikkinél van a regény befejezése, és Reischmann a betegei kartonjait is felhasználta a regényeihez. Ergo, valószínű, hogy egyik volt betege a gyilkos, vagy valaki, aki a beteg miatt akar bosszút állni.
A kör egyre szükül és Anita kénytelen rádöbbenni, hogy egy komoly összeesküvésbe pottyant bele, amelyet talán Márk és Patrik rendez, de lehet, hogy Rikki, vagy valaki más? És ráadásul közeleg a karácsony, és még csak bevásárlási listát sem készített - és hirtelenjében nem is tudja, hogy szakítson Márkkal és vegye fel Dénest, vagy vegye komolyan azt az érzését, hogy lehet, hogy Rikki és Dénes között tényleg van valami? Ráadásul főnöke, Lívia és Péter egy sor új szerzővel akarja kezdeni az új évet, többek között Baktay Gáborral, aki személyesen is ismerte a Reischmann-regény szereplőit, és egy-két megjegyzése azután egészen másmilyen megvilágításba helyezi a bűntényt, illetve Bartha Gitta és Kocsis Stefán szerepét. Egyszóval a gyilkosságsorozat ellenére a magyar könyvkiadás élete folyna a saját medrében, karácsonyi könyvvásár és -hét, év végi záróbulik, kiadó bankettek, és a háttérben pénz és nagyon sok pénz, de az ezekhez tartozó a szabályokat Gitta és Lívia szeretné írni.
Hogy ki a gyilkos? Ez még mindig rejtély Anita számára, de a regény elolvasása, amelynek utolsó oldala sajnos nem jelentett megoldást az ügyben, ráébreszti, hogy veszélyben van. ő és Marcell is.
A magánélete is kész csőd, a néhány héttel ezelőtti állapotokhoz képest. Nem tud egyébként Márk - aki védelmet jelentene a számára, és Dénes között választani, aki viszont bármit megtenne annak érdekében, hogy boldogok legyenek, csak ne lenne a gyilkosságsorozat, valamint Rikki, akinek sajnos igencsak komoly befolyása van szinte mindenre.
A végjátszma Patrik otthonában érkezik el Anita és Marcell számára, ahol szembesülnek a gyilkossal és a ténnyel, hogy éppen Márk és Patrik kezében van minden túlélési sanszuk.
Persze minden szépen és jól végzödik. A Kramer megkapja Reischmann posztumosz regényét, közeleg a szeretett ünnepe és Anita magánélete is rendezödni látszódik, ha Rikki, a minden lében kanál is ezt akarja.

Címkék

nevezz , nevezes


8-8  /  65

nka emblema 2012