sex hikaye

Talentpool, avagy tehetség kerestetik

2001. február 1. - Csejdy András
57-57  /  65
Örvénylő mélységrn (szinopszis)
Kriszta csendes, zárkózott, fiatal nő. Magányosan él egy régi, eldugott padlásszobában. Nem enged közel magához senkit, elszigetelve él, a gyerekeket szinte gyűlöli. Munkahelyén, amely egy szélsőséges tetováló szalon, mégis szeretik, mivel kimagasló kézügyessége révén az egyik legkiválóbb munkaerő. Kriszta csak az éjszakáktól fél, ilyenkor rémálmok gyötrik. Nem találva ebből kiutat, az alkohol felé fordul. Ezekben az álmokban azonosulhatunk igazán vergődő, kiábrándult lelkivilágával. A felvillanó álomképek egyértelművé teszik a néző számára, hogy ezek a múltból visszatérő emlékek. Egy másik világ, ahol tisztességes családanyaként minden idejét kislányának szenteli. Férje rajong értük, lassan kibontakozik
egy gondtalan, boldog család élete. Kriszta külsőleg is más, haja hosszú, ruházata nőies, egyetlen közös híd köti össze a múltat és a jelent: Kriszta szenvedélyesen fest. A film elején sűrűn váltakoznak a jelen pillanatai és a múlt álomképei, melyek teljesen ellentétesen mutatják be a női főszereplőt. Itt kapunk választ Kriszta katarzisára. Egy családi kirándulás alkalmával minden igyekezete ellenére, a szeme láttára kislánya és férje autóbaleset áldozata lesz. Velük együtt "meghalt" Kriszta élete is. Családja az óta is keresi, nem sejtve, hogy távol, más személyiségként éli mindennapjait.
Krisztát nem érdekli a külvilág ezért tudomása sincs arról, hogy egy férfi a játszóterekről csalja el a naiv gyerekeket. A rendőrség tehetetlen, nincs semmi nyom, amin elindulhatnának. Szabolcs, a törtető nyomozó, aki meg lett bízva a nyomozással kiábrándult dühében egy esős éjszakán a közeli kocsmában próbál választ találni kérdéseire. Ezen az éjszakán Kriszta ijedten menekül ebbe a kocsmába újabb rémálmai elől. Amelyek most nem róla szóltak, valaki más szemén átlátta, érezte a világot. Hideg villámcsapásként hasítottak tudatába a rémisztő képek. Itt találkoznak össze a főszereplők. Szabolcs nézegeti az eltűnt gyerekek fotóit, miközben Kriszta az asztal mellett elhaladva hirtelen visszafordul. Kijelenti, hogy ő már látta az egyik kislányt. Mikor kiderül, hogy álmában, a férfi részegnek tartja és elmegy. Krisztát nem hagyja nyugodni a dolog. Figyelni kezdi az álmait. A pszichésen sérült nő az egyik fogva tartott kislány rémült üzeneteit éli át, különös érzéseket keltve az asszonyban. A láthatatlan kapocs visszaad valamit elveszett személyiségéből. Elmegy a rendőrségre, dühíti, hogy nem hisznek neki. Szabolcs megsajnálja, szimpátiát érez a különös nő iránt, de képtelenségnek tartja állításait. Kriszta minden álmát lerajzolja, precíz alapossággal. Megmutatván ezeket Szabolcsnak, a férfi értetlenül áll az események előtt, hiszen a rajzok olyan momentumokat is közölnek, amelyekről a nő nem értesülhetett. Közösen próbálják felgöngyölíteni az ügyet, miközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A nő nem nyílik meg igazán, távolságot tart, bár úgy érzi a férfi az egyetlen barátja. Szabolcs egy nap véletlenül a rendőrség faliújságján meglátja Kriszta régi fényképét, melyen családja keresteti. Titokban nyomozni kezd a nő után. S rájön, miért él ilyen körülmények között. Mikor ezt felfedi a nő megsértődik, ingerülten válnak szét. Ám aznap este érkezik egy vészjelzés, remegve telefonál Szabolcsnak. Rátalálnak a házra, amelyet az őrült férfi meggyújtott. Sikerül kimenekíteni a gyerekeket, de egyet túszként magával cipel az erdőbe, Kriszta "lelki társát". A nő érzi, merre kell mennie és Szabolcs segítségével kiszabadítják őt is.
A film nemcsak izgalmas perceket ígér, de lélektanilag is feszegetni próbálja a befogadó nézőben azokat az érzelmi motívumokat, amelyeket a főszereplő nő él át. Egy nőét, aki megjárja a poklok útját, nem találva kiutat a sors egy hihetetlen képességgel áldja meg. Számára ez lesz az esély. Esély, hogy újra rátaláljon önmagára, aki nem tehetett a végzetes balesetről. Rádöbben, hogy esélye lehet és van is a boldog életre. A mélység, amelybe taszította magát nyomot hagy benne, de túllép azon.
A film zárójelenetében láthatjuk, amint Szabolcs terhestornán segíti feleségét, Krisztát.

Címkék

nevezz , nevezes


57-57  /  65

nka emblema 2012