sex hikaye

Talentpool, avagy tehetség kerestetik

2001. február 1. - Csejdy András
65-65  /  65
Szinopszisrn (szinopszis)
Guy Foissey : Házassági hirdetés címu muvébol készült
filmforgatókönyv szinopszisa
A nő előzetes egyeztetés alapján a temetőben találkozik a férfivel. ő egy padon türelmetlenül várakozik, amikor hirtelen ott terem előtte a nő. Hosszú összenézés után zavartan elindul a társalgás, mely a kezdeti nehézségek után egyre olajozottabban folyik közöttük. A nő a levelet emlegeti, miben egymás személyleírása található, s elhangoznak a jeligék is. A nő egy titkos naplóról beszél, melyet a férfi nagy érdeklődéssel hallgat, de partnere hamar elhárítja kíváncsiságát. Valószínűleg a nő teljes életét tartalmazza, amit mi, nézők még nem is sejtünk. Szó esik a gyerekek és a macskák szeretetéről, a magányról, a kiszolgáltatottságról. Megtudjuk, hogy mindketten munkanélküliek, de okát csak találgathatjuk. Ennek a jelenetnek a kulcsszava: a félelem, mely a férfit erőszakossá és durvává teszi, s ezt a nő képtelen elviselni. Kiszabadítja magát a férfi szorításából, és elmenekül.
A folytatásban álomjelenetben vagyunk, a férfi az utcán lépked, zilált. Embereket néz, válogat. Valakit keres. Egyik pillanatban egy kutya ugrik rá, mely elkezd ugatni, s szinte lelöki a férfit a földre. Hosszas civakodás után a kutya gazdája elvonszolja kedvencét főhősünktől. A férfi teljes önkívületi állapotban látja meg a játszó gyermekcsoportot, akik között egy szőke kislányon akad meg a tekintete. A lány egy pillanatig nem veszi észre hősünk szúrós pillantását, de mikor felnéz, rádöbbenünk, hogy a gyermek a férfi hirdetésére jelentkező nő. Telefoncsöngés hallatszik.
Délután van. A férfi fotelében szunyókál, amikor megcsörren a telefon. A nő az. A férfi álmossága egy pillanat alatt vált át izgatottságba, hiszen a nő bocsánatot kér múltkori viselkedése miatt, hogy csak úgy faképnél hagyta. Hősnőnk búgó hangon invitálja "piknikre" a férfit, s meg is beszélnek egy találkozót nála, pontosan egy óra múlva. A férfi egy szál virággal érkezik a kaputelefonhoz, hol partnere nevét kikeresve felcsönget hozzá. Az ajtó kinyílik.
A nő előszobájában félhomály van. A férfi átadja a virágot, melyet a nő ledob egy szekrényre, s zavartan megköszöni. Beszállnak a liftbe, s a férfi legnagyobb meglepetésére felfelé indulnak. Egy kérdéssel próbál magyarázatot kapni a helyzetre, de csak egy mosoly érkezik válaszul.
A padlásra jutnak, a nő berendezett kis birodalmába. Kezdeti csodálkozás után a férfi teljesen otthon érzi magát, mindent szemügyre vesz. Mindkettőjükből ömlik a szó, közös vágyaikat, társadalomból való kirekesztettségüket beszélik meg. Egy kérdés továbbra is megválaszolatlan maradt: a miért. A nő likőrrel kínálja a férfit, aki bevallja, hogy szeret ölni. A nőt áramütésként éri ez az őszinteség, maradéktalanul átadja magát a férfinek. Hosszasan beszél még a bizalomról, melynek legjobb próbatétele, hogy elővesz egy dobozt, amelyben macskaszemek sokasága látható, s a férfivel közös ámulatban megbeszélik a "gyűjtemény" eredetét. Számolgatás után kiderül, hogy páratlan számú szem van a dobozban, mit a nő saját naivitásával magyaráz. A férfi hirtelen kilép önmagából, s ordítva tiltakozik a nő gyerekessége ellen. Most már tudjuk, hogy miért.
Éjjel egy óra van, a nő konyhájában vagyunk. Éppen a macskaszemeket rendezgeti, hiszen véget ért szokásos "vadászata". Megszólal a csengő, hősnőnk összerezdül, kapkodva takarítani kezd, rendbe szedi magát, mosolyogva megy ajtót nyitni. A férfi áll az ajtóban, kicsit zavartan beszélgetnek, aztán beljebb lépnek a nő lakásába. Hősünk illedelmesen bocsánatot kér múltkori kiborulásáért, mire a nő kacéran válaszol. Miután kényelmesen elhelyezkednek a nappaliban, a férfi saját múltjáról mesél. Megtudjuk, hogyan ébredt fel benne a vágy a gyilkolás után. A nő áhítattal hallgatja mesélőjét, akit kíváncsiságával izgatottá is tesz. Előkerülnek a férfi áldozatait ábrázoló fényképek, melyeken a halottakat fül nélkül láthatjuk. ő fület vág, a nő szemet váj. Már mindketten extázisban vannak, de hősünkben érzünk valami bizonytalanságot is a nővel szemben. Nem hagyja nyugodni a nő gyermeki viselkedése. Az első fizikai kontaktus közben a nő egy magnóra mutat, melyet a férfi hozott egy táskában. A szalagokon a férfi áldozatainak halálhörgése hallható. Elindítják a lejátszást, élvezik a sikítások, nyögések kavalkádját. A férfi mereven nézi a nőt, s eszébe jut a kislány, akit álmában látott. Végül a férfi megcsókolja a nőt, s a kamera ismét a fotókat mutatja. Ott van közöttük a nő fényképe is. Mégsem volt jó ötlet ez az egész házassági hirdetés.

Címkék

nevezz , nevezes


65-65  /  65

nka emblema 2012