sex hikaye

Talentpool, avagy tehetség kerestetik

2001. február 1. - Csejdy András
61-61  /  65
Vonalakrn (szinopszis)
A film hosszabb-rövidebb telefonbeszélgetések csokra. Mindegy egyes szituáció és annak figurái teljesen egyediek, szemantikai, dramaturgiai összefüggés nincsen köztük - a beszélgetések nem fedik le egymást. A téma mindig maga az élet, a kísérleti filmalkotás annak sokszínűségét, bizarr iróniáját, humorát szeretné bemutatni. A történetek egy része fikció, a másik részét a való élet tapasztalatai: egy hosszabb történetgyűjtés, különböző emberek elbeszélésein alapuló sztorik. Az utolsó jelenetben, amikor már mindenki lerakta a telefont az összes szereplővel találkozunk egy nyilvános helyen. A hagyományos dramaturgia alapján várt viszonyrendszer itt sem bontakozik ki, a különböző szituációk figurái elmennek egymás mellett, mindegyikük élete külön vonalon zajlik, legyen az telefon vagy élő kommunikáció.

A Tanga ügy

A történetnek két szereplője van, a Férfi és a Nő. Az esti órákban a Férfi éppen otthon dolgozik a számítógépén, kiadványszerkesztő. Megcsörren a telefonja, a Nő van a vonalban. Kellemesen elbeszélgetnek az élet jelentéktelenségéről, az emberi habitusról, az elértéktelenedett emberi morál problémaköréről. Miután meggyőzték egymást a polarizált társadalom globalizáció felé rohanó vesztéről, minden mindegy alapon a Nő elkezd a testéről beszélni.
Beszámol a napjáról, kondi terem, szauna, szoli és persze a bevásárlásról, amit egy híres-hírhedt bevásárlóközpontban követett el. Végre sikerült egy jó tangát találnia magának, sőt éppen már rajta is van és a tükörben nézegeti magát. Hosszadalmas froclizás és izgatás után a Férfi demokratizálva a folyamatot három lehetséges megoldást kínál a nőnek az egyre inkább kínos szituáció lezárására.
A Tanga ügy egy rövid, csípős humorú, egyszerű, de mindemellett okos vígjáték. A két helyszín és a néhol pergő és lassú beszélgetés kapcsolata a telefonvonal. Vagy mégse?

Barátok

Két férfi beszélget egymással, akik már több mint fél éve nem beszéltek egymással. Korábban nagyon jó barátok voltak. Azóta mindkettőjüknek teljesen megváltozott az élete, a mindennapi témáik már nem aktuálisak. Szinte már kínosan nehezen indul be a beszélgetés, míg csak meg újra képesek lesznek megnyílni egymásnak. Belelendülnek az eszmecserébe, nagyon sok meglepetéssel szolgálnak egymással.

Téves hívás

Egy félretárcsázott szám: a véletlen folytán két lány beszélget egymással. Furcsa hangulata van a beszélgetésnek. Úgy érzik szinte vibrál körülöttük a levegő. Az egyikük már tapasztaltabb, egy ismert szórakozóhelyen dolgozik. A másik még szűz, az igaz vonzalomra, szerelemre vár. Randit beszélnek meg.

Udvarlás

Egy segg részeg pasi éjjel felhívja barátnőjét, akinek teljes szívből udvarol. A lány éppen egy másik férfival van, ágyban. Mint kiderül nem is olyan messze egymástól.

Némajáték

Egy férfinak folyamatosan cseng a telefonja, de mikor felveszik nem szól bele senki. Először a férfi lerakja, majd lecsapja. Később elkezd beszélni a vonal túloldalán lévő valakivel. Egyre jobban belelendül, és végül annyira belejön, hogy a néma zaklató rakja le a telefont.

A csábítás trükkjei

Egy lány egy férfit hív. Kiderül, hogy a lány a férfi legjobb barátjának a barátnője. A lány elpanaszolja: kapcsolatuk mélypontra érkezett. Eddig végig hűségesnek hitte a barátját, de nemrég tudomására jutott, hogy a kedvese egy másik lánynak is teszi a szépet. A lány elmeséli az előző kapcsolatait, szerelmeit. Felháborodottan ecseteli, hogy ő hányszor csalhatta volna meg a pasiját. Nagyon sok lehetőség adódott, de csak egyszer tette meg: az előző este a vonal másik végén lévő férfival. Egyeztetetik a mesét, de egy újabb találka lehetőségét mindketten elhessegetik.

Konferenciabeszélgetés

Öt bróker megbeszéli az előző este berúgásának és kurvázásának az élményeit. Obszcén poénok filozófiai tartalommal.

Címkék

nevezz , nevezes


61-61  /  65

nka emblema 2012