sex hikaye

Talentpool, avagy tehetség kerestetik

2001. február 1. - Csejdy András
62-62  /  65
A ringlispílrn (szinopszis)
forgatókönyv szinopszis Wizner Vég Balázs azonos című novellája alapján

Helyszín: Budapest, majd a hatos főút.
Időpont: napjainkban


Első jelenet

Melyben Jenő elmagyarázza Zolinak, hogyan csórta el apjától az öreg BMW-t. Zoli istentelenül röhög, mint mindig, amikor haverja előadja, hogyan veri át apját.

Második jelenet

Jenő, a gazdag, és Zoli, a csóró szakközépiskolás elindul Siófokra, a Palace diszkóba, hogy végre jól kibulizzák magukat és végre összejöjjön nekik az első csaj. Összevesznek azon, hogy működik-e a szivargyújtó, és hogy ki a DJ a kocsiban.

Harmadik jelenet

A két haver csekkolja a bigéket az utcán, és meg is látnak kettőt a buszmegállóban ácsorogni. A lányokat nem lehet meggyőzni, hogy beszálljanak a kocsiba, habár az érvre - hogy a taxis is idegen, mégis beszállnak hozzá -, nem tudnak mit mondani.

Negyedik jelenet

Melyben a két lány, Éva és Klári, fázik, és végül mégis úgy döntenek, hogy megkérik a fiúkat, vigyék el őket a házibuliba, ahová indultak. Megtekintik Jenő jogsiját, amiben sokkal jobban néz ki, mint élőben.

Ötödik jelenet

Melyben Zoli megsértődik, hogy Jenő balfasznak nevezi, pedig ő csak a nagy számok törvényéről beszél. Egyébként Jenő év végén megbukik matekból, mint a huzat, ezt megmondta a Radics. Kiderül, hogy Zoli kivétel, Jenő pedig isten, és sikeresen elindulnak a lányok által megadott címre.

Hatodik jelenet

Melyben megtudjuk, hogy Éva és Klári gimibe járnak, ami fölvillanyozza a srácokat. Zoli elszavalja a Lenni vagy nem lennit, Jenő sárga lesz az irigységtől, és azon gondolkodik, jól jön-e a csajozásnál, ha megtanulja az Anyám tyúkját kívülről.

Hetedik jelenet

Melyben Éva figyelmezteti Klárit, hogy túl sokszor mondja, hogy "egyáltalán". Ettől Klári mérges lesz, mivel idegesíti, ha számolgatnia kell, hogy egy szót hányszor ejt ki adott percben. Jenő szerint a nőknek nincs érzékük a piához, és ocsmány, ha a nő részeg. Erre a csajok fölháborodnak. Hajrá feminizmus !

Nyolcadik jelenet

A kis csapat sikeresen megérkezik a házibuliba. Zolinak sikerül meggyőzni Jenőt, hogy ők is fölmenjenek, habár Jenő fél, hogy ottragadnak és nem jutnak el a Palace-ba. Bendegúz, a házigazda, nem akarja beengedni a fiúkat, csak akkor, ha beugrót fizetnek, de a lányok megfenyegetik, hogy ők se maradnak, ha Bendegúz ilyen undok lesz.

Kilencedik jelenet

Melyben Jenő és Zoli Lolka és Bolka néven mutatkozik be a két szendvicskészítő lánynak, Ilinek és Pirinek, akik nagyot csalódnak, mikor megtudják, hogy a fiúkat nem is így hívják.
A buli unalmasan indul.

<>Tizedik jelenet

A három fiú bevonul a nappaliba női pankrációt nézni, ami kiborítja a lányokat. A helyzet jóra fordul azonban, mikor kitalálják, hogy pankráció-bajnokságot rendeznek, női és férfi számban, az akkorra már kibővült vendégsereggel. A döntőre megérkezik Bendegúz bátyja, Robi, aki lelkesen vezényli le Zoli és Ili szuperdöntőjét.

Tizenegyedik jelenet

Melyben mindenki lerészegedik és Robi üvegpörgetéses játékot bonyolít le a kis szobában. Megérkezik a rendőrség, akik Robit keresik egy betörés miatt, és végül meg is találják múmjának öltözve, feje búbjáig wc papírba csavarva. Robi elmenekül, de a rendőrök végül elfogják az utcán, és úgy, ahogy van, beviszik a kapitányságra. Ennek módfelett örülnek, mivel így nem a Sportot kell majd használniuk a kapitánysági WC-n.

Tizenkettedik jelenet

A buli véget ér. Jenő rábeszéli Zolit, Klárit és Évát, hogy lemenjenek a Palace-ba még az éjszaka. A biztonság kedvéért Zoli visz magával egy üveg piát a bárszekrényből. Jenő, hogy elkerülje a szondáztatást, lekanyarodik az M7-esről a régi hatos útra. Ezen összekapnak Zolival, akiről kiderül, hogy zavarja, hogy haverjának sok pénze van. Ezért baszogatja folyton. Jenőt viszont szórakoztatja a baszogatás. Így hát mindörökké haverok maradnak. Ezt a lányok nem értik. Ennek kapcsán aztán intellektális vita alakul ki a nők és férfiak közti komunikációs nehézségekről.

Tizenharmadik jelenet

Évának pisilnie kell, és Jenő kénytelen megállni. Éva teendője elvégzése közben megpillant a távolban egy kivilágított ringlispilt, és kedve támad a körhintázásra. Sikerül megnyerni a többieket is, kivéve Jenőt, aki fél, hogy bezár a Palace, de semmit sem tehet. A kis társaság meglátogatja a vidámparkot.

Tizennegyedik jelenet

Melyben fölébresztik a gondnokot, Béla bácsit, akit az üveg pia segítségével sikerül rábírni arra, hogy beindítsa a ringlispilt. A fiatalok módfelett élvezik a körhintázást, és nem veszik észre, hogy Béla bácsi elalszik az irányítópultnál.

Tizenötödik jelenet

Megunva a pörgést, ráeszmélnek szorult helyzetükre és rajtuk lévő ruháikkal kezdik el dobálni Béla bácsit, aki nem ébred föl, viszont Imike, a szerény elméjű, cirkuszi törpeakrobata ellopja ruháikat, és eltűnik velük valahol a sötétben.

Tizenhatodik jelenet

Mikor is a hidegtől és szédüléstől agyongyötört meztelen társaság szenvedéseinek véget vet Béla bácsi álmából fölriadt kisunokája. Béla bácsi is magához tér, de nem tudja merre van Imike, és Jenő nadrágja, benne a slusszkulccsal. Mivel ruhával sem szolgálhat, fölajánlja a fiataloknak, hogy a cirkuszi sátor ládájaban keressenek magukravalót.

Tizenhetedik jelenet

Melyben megérkeznek a Cirkuszi Palotába (vö. Palace) és fölöltik a ládában talált holmikat: Éva a mágus, Zoli, az oroszlán, Klári, a nyuszika és Jenő a bohóc jelmezét. A kisunoka kedvéért tartott rövid cirkuszi előadás után pedig elindulnak így együtt hazafelé.

Címkék

nevezz , nevezes


62-62  /  65

nka emblema 2012