sex hikaye

Talentpool, avagy tehetség kerestetik

2001. február 1. - Csejdy András
55-55  /  65
"Kell egy csapat"rn (szinopszis)
A film paródiája és utánérzése a nagy zenekar-történetes filmeknek. A hazai alkotások közül előképnek tekinthetők a Kopaszkutya és a Szerelmes Szívek c. alkotások.

A történet: A történet 2003-ban játszódik, Magyarországon. Viktor, az állandó anyagi gondokkal küszködő, alkoholista, 46 éves hangtechnikus egy ausztráliai rokonától 10.000 dollárt örököl. Elhatározza, a hirtelen kapott pénzből megcsinálja élete nagy álmát: menedzser lesz, összeverbuvál egy sikeres zenekart. Ismerősei javaslatai, rábeszélése, és anyagi támogatása alapján összeszed négy, 17-25 év közötti fiút, akikből egy igazi kőkemény bandát akar faragni, akik meghódítják az országot. A fiúk teljesen különböző közegből érkeznek, alig tudnak zenélni, de nagyon lelkesek. Szponzort is talál, régi barátja, Bandi személyében, aki kamionos, és az Xtransped Bt. vezetője. A próbák megkezdődnek, miközben megismerjük Viktor és a fiúk környezetét, melyekben csupán egy a közös: mindahány nevetséges, kilátástalan, és ismerősen bájos. A film vége a totális kiteljesedés: a fiúk "Sas-sped" néven felléphetnek a 2. Uhrin Benedek Hasonmásverseny országos döntőjén, mint meghívott vendégzenekar. Viktort a koncert alatt áramütés éri, és meghal.

A film egymást gyorsan követő, klipszerű jelenetek sora, melyekben egy-egy szereplő magánéletébe pillanthatunk be. A filmet összetartó erő, a vissza-visszatérő zenekari próbák, melyek rövid időre néhány másodpercre bevillannak.
Szereplők:
Viktor: A Piramis együttes hangtechnikusaként volt a csúcson, azóta csak lefele csúszik. Ócska kocsmákban egyre kevesebb ócska nőt tud felszedni Som Lajosos sztorijaival. Tiszteli a régi EDDÁt, de a mostani utálja, és ezt mindig elmondja. Volt élettársa Gabi, aki egy fiú javító-nevelőintézetben dolgozik, és bár kulcscsomóval üt ha kell, csúnya, de kedves asszony. Gabi néha feltűnik.
Viktor hétvégi diszkókat, iskolai rendezvényeket hangosít, megveti a világot, egészséges öntudattal viseli szerencsétlenségét.
Sanyi: a ceglédi autóvillamossági szakközépiskola tanulója. Szemüveges, rossz tanuló fiú, de első az iskolai maszturbáló-bajnokságban. (A versenyeket a 3. szünetben rendezik az egyik WC-ben, ahonnan izzadtan, és a tabellát jelző táblázattal jönnek elő a fiúk. Verseny előtt a padokban pornó-magazinok lapozásával izgathatják magukat a részvevők. A leggyorsabb győz.) A zenekarba Gabi nyomja be, mert Sanyi unokatesója Gabi intézetének lakója. Sanyi dobol, általában félénk, de őt egyedül nevelő édesanyjával sokszor türelmetlen.

Bence: Verseket küld az Élet És Irodalomnak, 2 már megjelent. Angol szakos egyetemista, 21 éves. Sokat akusztikus gitározik, Cseh Tamás és a Pink Floyd a kedvence. Barátnőjével teaházba jár, és sokat mesél arról, előfordult már, hogy füvezett. Mindeig leszokóban van a dohányzásról, de nem megy neki. A zenekarba Viktor egy állandó munkaadója, egy művelődési ház népművelője ajánlotta. Bence barátnője Csili (Csilla), aki titokban a latintanárával is lefekszik. Erre Bence rájön, de segít a zene... ő lesz az énekes-szövegíró is.

Zoli: Basszusgitározik a zenekarban. 19 éves, kirúgták már több szakközépiskolából is. Éppen raktárosként dolgozik. Viktor egy kocsmában ismerte meg. Zoli atyai mentorának tekinti Viktort, felnéz rá, és hisz benne. Ez Viktornak jó érzés, de Zolinak is az. Zoli szívesen rajzol sci-fi jeleneteket otthon, és sokat olvas sci-fit. Egyébként műveltnek tartja magát, és iskolázottságához képest tényleg sokat tud. Ezért néha egy kicsit nagyképű viszont.

Ricsi: Ritmusgitározik. Feltűnően alacsony termetű, a játékprogramok megszállottja. Cukrász, és Zoli hozta a bandába. Szótlan, háttérbe húzódó fiú, 25 éves. ő a legidősebb a zenekarban, ezért tisztelik, bár úgy tűnik, erre nem tart igényt. Sőt, úgy tűnik, semmire sem tart igényt. Néha repülőmodelleket ragaszt.

A film végigköveti apró jeleneteken keresztül a zenekar megalakulását, és a próbák menetét. Kézikamera, amatőr-film hatás, profi megoldásokkal.

Címkék

nevezz , nevezes


55-55  /  65

nka emblema 2012