sex hikaye

Talentpool, avagy tehetség kerestetik

2001. február 1. - Csejdy András
33-33  /  65
Szélárnyékrn (szinopszis)
A film két fiútestvér története, akiknek a fiatal éveit követi végig a film a végkifejletig. A film tragikus végű, ennek ellenére megtalálhatóak lennének benne azok az oldottabb hangulatú események, amelyek egy fiú felnövekedése közben előfordulhatnak, a különféle csínyek, ugratások, az első randevú, a házibulik, stb. A film igazi főszereplője a fiatalabb tesvér, a filmben az általános iskolai és a középiskolai évek kisebb egységet képeznek, az egyetemi évek alatt lezajló események alkotják a legnagyobb részt. A két testvér különleges kapcsolatban van egymással, az idősebb fiú a család büszkesége, céltudatos, okos, jóképű és sokra hivatott, öccse viszont inkább mindig a könnyebb végét próbálja megfogni a dolgoknak, és ha bármilyen problémája van, abból a bátyja segíti ki. A fiúkat anyjuk egyedül neveli, és az idősebb testvér hamar átveszi az apaszerepet a családban.
A történet kezdetén a fiúkat mint vidéki általános iskolásokat ismerjük meg, ahol a kisebbik gyerek kisiskolásként gyakran kihívja maga ellen a sorsot, például elrontja a többiek játékát, és ilyen helyzetekben mindig a báty védi meg. Addig minden jól is megy, amíg a két testvér egyszerre általános iskolás, ám amikor az idősebb testvér elballag, a magára maradt öccs csak úgy tudja fenntartani bátyja révén megszerzett tekintélyét, hogy egyre vadabb csínyeket eszel ki. Ilyen helyzetekben pedig, ha már végképp nincs kiút, mindig a bátyját hívja segítségül, aki soha nem hagyja cserben.
Középiskolás korában pedig már teljesen kihasználja testvérét, még azzal is előnyös helyzetbe kerül, hogy nem mehet olyan jó hírű gimnáziumba, mint ő, s ezért jóval könnyebb dolga van a tanulás terén, és még ott is igyekszik bátyja régi dolgozatait, jegyzeteit felhasználni. Elkövetkezik a vad kamaszbulik időszaka, és a különféle kisebb-nagyobb balhék következményei elől, mint az éjszakai kukaborogatás, szexújságlopások, ismét a báty révén próbál elmenekülni. ő hiába ígérteti meg vele minden alkalommal, hogy jobban észnél lesz, igazán nem gondolja komolyan, hogy meg is változik. Aztán egyik este az öccs a barátaival már olyan mérvű ügybe keveredik, amiből rendőrségi eljárás lesz és amit éppen csak meg tud úszni, s ezután valóban megpróbál normálisabban élni. Ekkor már bátyja a fővárosban egyetemista, a Műegyetem büszkesége, és kevesebb ideje van arra, hogy öccse ügyeit elrendezgesse.
Gimnázium után a kisebb fiú is Budapestre megy tanulni, egy műszaki főiskolára, és a pesti éjszakai élet ismét magával ragadja. Megpróbálja a saját útját járni, és egyre inkább elzüllik. Baráti társasága kicserélődik, a tanulmányaival problémái vannak, majd hamarosan a kollégiumból is kirúgják. Azonban akkorra már mindenféle kis üzletekkel, sefteléssel, drogárusítással tud annyi pénz keresni, hogy megéljen, és ez a helyzet tökéletesen ki is elégíti. Függetlennek, szabadnak érzi magát, de még nem szakadt el teljesen a régi életétől, a főiskolát még nem hagyta ott, és egy évfolyamtársnőjével szövődött kapcsolat is arra készteti, hogy fenntartsa a régi életformát, legalábbis látszatra. Bátyjával nem nagyon keresi a kapcsolatot, és amikor egyszer az utcán találkoznak és beszélgetnek, nem nagyon törődik a véleményével, hanem csak legyint rá. Egyik kis üzlete kapcsán megkísérti annak a lehetősége, hogy valakinek az átverése révén nagyobb pénzhez jusson, ám a terv balul üt ki, és nagy bajba kerül. Nem jut más eszébe, mint hogy ismét a bátyjához forduljon, akinek őszintén elmeséli a helyzetét, és segítségét kéri, bátyja pedig megígéri, hogy még egyszer utoljára megpróbálja megoldani a helyzetet, és tárgyalni próbál az öccsét sakkban tartó emberekkel. Ám öccse az utolsó, aki élve látja, ugyanis az után az éjszaka után soha nem kerül elő. A fiatalabb testvére teljesen eluralkodik a kétségbeesés, ő az egyetlen, aki tudja mi zajlott le a valóságban. Pár nappal ezután látjuk az öccsét újra, aki már tudja, hogy teljesen magára maradt, de megváltozni nincs ereje, így amikor édesanyjuk szinte félőrülten érdeklődik nála az idősebb fiú után, sejtve, hogy ismét ő keverte bajba, letagadja, hogy bármi köze volna az eltűnéséhez. Amikor vége a szakad a beszélgetésnek, a magábaroskadt fiú már tudja, hogy minden megváltozott, hiszen többi nincs, aki igazat mondjon helyette.

Címkék

nevezz , nevezes


33-33  /  65

nka emblema 2012