sex hikaye

Talentpool, avagy tehetség kerestetik

2001. február 1. - Csejdy András
56-56  /  65
Az utcaseprőrn (szinopszis)
Izgalmas kompánia, mind renitensek, mind "Mások", követik az új megváltót Alvint az utcaseprőt. Senki sem tudja, honnan érkezett és mit csinált azelőtt. ő csak békésen söpri a kis park sétányait, közben pedig nyugodt, kissé sittes modorral áthatott humorral nyilatkozik életről, halálról, Istenről , hitről hogy bölcsessége egy tanult ember múltját idézi-e, vagy valamilyen túlvilági hang adománya, megállapíthatalan, akár kora a narancssárga formaruha alatt.
A nyitóképben eggy magától megundordott, életében először az öngyilkosság gondolatával foglalkozó negyvenes ellenőrnőt vigasztal.
"Mert hát ez a világ is csak egy nagy szemetes, de el sem tudná képzelni, mi minden értékes keveredik a szerméttel."
Szóval a lényeg mindössze annyi, hogy mindenki ugyanazt üvöltözi egymás mellett, és ugyanazért az egyért gyilkolják egymást: van valaki vagy valami valahol, akiben hinni lehet. És az odaát nem is olyan szörnyű.
A második "tanítvány" a rizsszemfestő lány, aki csak szép csendesen dolgozgat a parkban, az utcaseprő közelében, és hallgatja. Aztán úgy érzi, kezd értelme lenni egyszerű és csapongó egyetemista létének, lassan előkerül a jegyzetfüzet és Alvinból szakdolgozat lesz. Ez a dolgozat változtatja meg örökre a meghasonlott és már-már hasadt tudatú, önmagával varázshegyi vitákat folytató egyetemi tanár életét is, aki végre szintén kezd tisztán látni. Hogy ezzel az öreg "Trottyos" is így van-e, azt nem lehet tudni, de az biztos, hogy bár a kutyáján kívül senkivel sem hajlandó szót váltani, egy-egy mosolyt már előkerít ábrázatából Alvin számára is akinek közelében egyre több időt tölt. Ott téblából a "Kígyász" is, aki kizárólag a nyakában lévő két kígyóban hisz. Szerinte ha egyszer meg kell halnia, azt majd ők tudják és a kellő pillanatban kíméletesen nyakonmarják.
A bonyodalom, mint már oly sokszor, egy gyerekkel kezdődik.A kissrác persze kezelhetelen és csak egyetlen dolog érdekli. Kis mikrofonos felvevőgéppel járja világot és hangokat gyüjt. Pontosan kategórizálja a 168 féle horkolást, a 112 féle motorzajt, a 98 féle kutyaugatást meg a többit.Hálószobazajt még csak egyet rögzített, de abból is botrány lett, mert épp a rajzóra közepén sikerült visszahallgatnia. Hát ő az aki az utcaseprő példabeszédeiből is felvesz néhányat. Aztán ezen hanganyag alapján indítja el kampányát a gyerek apja a feltörekvő politikus. Végül Alvin egycsapásra a középpontban találja magát. Politikusok, ujságírók és egyházak versenyeznek a kegyeiért. ő meg nem állít és nem áhít semmit. Még mindig ugyanazt mondja, de az valahogy elsikkad a kavalkádban. Megint nem értették meg a lényeget. A végkifejlett megint tragikus.

A vége:
a. verzió: Óriási tömeg önti el a parkot.Rendőrkordonnal védik. Kis híjján eltapossák a gyereket. Alvin menteni próbálja,de a rendőrök hőbörgő csavargónak nézik és halálra verik. Utolsó kép: Kiterítve fekszik körülötte a tanítványai a rizsszemfestő lány szelíden melléhelyezi a seprűjét, a kutya meglát egy galambot és kergetni kezdi, az élet folytatódik.
b. verzió: A tömeg agyontapossa, leszakad a karja kiderül, hogy android.
Utolsó kép: egy kéz tart egy távirányítót. Az ismeretlen narancssárgában van, az arca nem látszik, csak egy finom nevetést hallani. A fa mögött bújkáló kisfiú felveszi ezt.

Címkék

nevezz , nevezes


56-56  /  65

nka emblema 2012