sex hikaye

Talentpool, avagy tehetség kerestetik

2001. február 1. - Csejdy András
30-30  /  65
Ámor nyilarn (szinopszis)
A film alaphelyszíne: özv. Stefán Gézáné fegyverboltja. Időpont: napjaink, valamint a történet hatására megelevenedő múlt, és a be nem teljesült álmok kusza idősíkjai.
A film elején az ötvenes nő éppen egy sápadt férfit szolgál ki. A férfi idegesen viselkedik; egy flóbert pisztolyt akar vásárolni. A kérdésre, hogy milyen célra kívánja használni a fegyvert, zavartan azt hebegi, hogy kizárólag sportolásra. A nő azonban nem hisz neki. A férfi végül bevallja, hogy a barátnőjét akarja a pisztollyal megvédeni, a volt férjétől. Az érzelmes történettől Stefánné előtt emlékképek peregnek le egy valamikori nagy szerelemről, egy fegyverbolond erdészről, és egy balszerencsés hajtóvadászatról.
Meghatódik, és figyelmezteti a férfit, hogy a pisztoly csak látszólag olyan, mint egy igazi fegyver. A sápadt férfi erre azt válaszolja, hogy neki az is bőven elég.
Eközben lép be a boltba, egy angyalarcú, szőke, göndör fürtös mosolygós fiatalember. Szinte még kölyök. Miután a sápadt férfi kisiet az üzletből a flóbert pisztollyal, Stefánné megkérdezi tőle, hogy mit óhajt.
A fiatal fiú erre kerek perec kijelenti, hogy ő Ámor, és sürgősen egy nyílra, nyílpuskára, szerszámíjra, vagy valami hasonlóra lenne szüksége. Ugyanis az övé véletlenül eltörött, pedig ma még rengeteg nyílvesszőt kellene kilőnie.
Stefánné azt hiszi, hogy ugratja az angyalarcú fiatalember. Ámor erre előveszi a nyílvesszőit, sőt azt is el kezdi sorolni, hogy a mai napi megbízatása szerint, kiket melyikkel is kell feltétlenül eltalálnia. Stefánné egyre dühösebb lesz, ám a fiú csak köti az ebet a karóhoz. Végül üzletet ajánl a nőnek. Ha ad számára egy nyílpuskát, akkor cserébe a tartaléknyílvesszőjét abba lövi, akibe az özvegyasszony akarja. A nő ettől még dühösebb lesz, de a fiú nem tágít. Stefánné végül csak kötélnek áll. Csupán az, az aggálya, hogy kit is válasszon magának.
Míg ezen morfondírozik, visszatér a sápadt férfi a pisztollyal. Idegesen követeli, hogy Stefánné vásárolja tőle vissza a fegyvert, mivel azt senki nem nézte igazi pisztolynak. A nő erre kijelenti, hogy ő előre figyelmeztette a férfit. Ámor ezalatt a nyílpuskákat próbálgatja, hogy melyikhez is passzolnak a saját nyilai.
Közben a férfi és az özvegy még mindig a pisztolyon vitatkoznak. Ekkor derül ki, hogy a férfit meglőtték. Az özvegy kétségbeesetten próbál segíteni a férfin, akinek egyre jobban fogy az ereje.
Míg az özvegy a férfival bajlódik, Ámornak sikerül kiválasztania a megfelelő nyílpuskát. A férfi közben bevallja az özvegynek, hogy nincs is semmiféle barátnője, és hogy a közeli postát próbálta kirabolni, de egy arra járó civil ruhás rendőr megakadályozta ebben.
Az özvegy könyörögve kéri Ámort, hogy segítsen a bajbajutott férfin. Ámor azonban kijelenti, hogy halálos haslövés orvoslására sajnos nincs felhatalmazása. Viszont a tartalék nyílvesszőjét szívesen beleereszti a férfiba, hogy legalább a halála előtt érje egy kis boldogság a Stefánné iránt érzett olthatatlan szerelem miatt. Ahogy elnézi, az özvegyet és a férfit az ég amúgy is egymásnak teremtette őket. Azzal már emeli is a nyilat és egy-egy nyílvesszőt ereszt az özvegybe és a férfiba.
Ezek után pedig kipakolja az üzlet kasszáját, magához vesz néhány fegyvert és lőszert, majd távozik.
Az érkező rendőrök, már csak a halott férfit és a haldokló, nyílvesszővel átlőtt özvegyet találják a fegyverboltban. A nyílvesszők alakjából azonnal megállapítják, hogy az Ámor becenévre hallgató rablógyilkos ismét lecsapott. Ezen a héten már negyedszer…

Címkék

nevezz , nevezes


30-30  /  65

nka emblema 2012