sex hikaye

Talentpool, avagy tehetség kerestetik

2001. február 1. - Csejdy András
26-26  /  65
Sose térj vissza-rapszódiarn (szinopszis)
Bűnügyi történet a kilencvenes évek végi Budapesten. A környezet és világ amelyben játszodik egyszerre forog a divat, a bünözés, a másság kapcsolatai és a legalantasabb emberi érzelmek körül. Szereplői úgy változnak, mint ahogy életükben vált a hétköznap hétvégére, egyszerüség és talmi csillogás. Tolerancia és lojalitás, a fény, a pompa és az intrikus provokáció között laviroznak, a gyilkosság voltaképpen csak mellékkörülmény, valami ami felkavarta az amúgy is sebes sodrású kis patak medrét. Nem minden szép és jó, nagyon sokan és sokat hazudnak, szerepet játszanak és a legfontosabb, védelmezik a titkaikat, mások vagy a saját életük árán is.
Szereplők:
Utász Gábor - Robi egyetlen igaz barátja, aki összeveszésük után is megtette azt, amire Robi megkérte - utoljára. Önző érdekből is cselekszik, de választ is akar a kérdésére, ki előzte meg azon az estén, kit provokált annyira Robi, hogy az a halálát akarja.
Latky Nikki - Gabi és Robi nagy barátnője, villámhárító kettejük között, de mindig nehezen látott bele ebbe a kapcsolatba, hogy mi is tartotta össze ezt a két, ennyire különböző embert. ő az első, aki megsejti, hogy Gábornak milyen szerepe is van ebben az ügyben, és a múltnak, a közösen elkövetett gyilkosságnak nagyon hosszú lehet még mindig az árnyéka.
Dayka Robin "Robi" - az áldozat, és ő örökölte mostohanagybátyja hatalmas vagyonát, amely körül rengeteg intrika és feszültség alakult ki a pénz hatalma nélkül is. Betegsége és jelleme miatt mindent elkövetett, hogy gyorsan véget vessen az életének, de veleszületett drámai érzéke lealacsonyitónak találta az öngyilkosságot. Neki kellett valaki, aki végez vele.
Dayka Dorina - A mindig okos, ravasz unokatestvér, aki nemcsak gondoskodott Robiról, de felügyelte is - amíg lehetett.
Walter Károly - Dorina barátja, testőre, mindenese, ő Murányi beépített embere, de zsarolás útján, és ami ennél is fontosabb nyiltan gyülőlte Robit. Murányi benne sem bízott már a későbbiek folyamán.
Katona Petra - Elméletben ő lett volna a jogos örököse a Katona vagyonnak, amíg Robi és Gábor fel nem bukkant a színen.
Metheni Krisztián - A barát, aki együtt lakik Gabival, és aki fontos volt Robinak, de vajon müködött ez viszont is? Sokat utazik, különös emberekkel tart kapcsolatot, titokzatoskodik. Indíték van, alkalom is, de szerette Robit, akármilyen kiállhatatlan is volt vele a fiú mindig. Csempészkedése miatt egyértelmű, hogy Robi halálát kívánta és képes is lett volna rá.
Verner Rita - az egyik lány, akivel Robi együtt lakott egy ideje. Válás előtt áll, és szeretné újra inditani az életét, de ezúttal valaki olyasvalaki mellett, aki tényleg alkalmas arra, hogy szeresse őt később is. Vágyálom, amelyet Robi mindig ki is nevetett.
Gódor Zoltán - Rita munkatársa és lelki támasza, ha Robi is úgy akarta volna. Örlödött a kérdései között, és nem tudta, hogy kit tartson meg Robit, vagy Gábort, amikor azok ketten összevesztek.
Tóth Alexandra - Emma üzlettársa. Magabiztos, kemény lány, aki tudja mit csinál - de azt rendszerint egyedül.
Matolcsi Antal "M.A. - Emma" - Mr. Ismeretlen, akiről mindenki csak sejti a rosszat, és csak emlegeti a háta mögött. Pénz és testőrök, maffiakapcsolatok és egyebek. Nem tudni milyen kapcsolatban volt igazán Robival, és hogy ő is egy gyanúsított vagy csak egy epizódista ebben a drámában. Viszont övé a ház, ahol a baleset történt.
Hatvany Tibor - Gabi másik lakótársa, aki egyszerre birtokolja Gabi érzéseit és egyszerre védelmezi a múltjától is. Így nincs kifejezetten elragadtatva, hogy Gabi múltjának igen jelentékeny szereplői egyszercsak egy gyilkossági ügy kapcsán, de megjelennek a lakásuk ajtajában.
Petróczy Zsombor - a biztosító embere, aki a Katona halálesetben tekintgetni próbált az ügy mélyére, amíg Robi meglehetősen sajátos huszárvágással le nem szerelte, pontossabban hanyatt nem döntötte. Így neki is van indítéka, és védve is van, hiszen hivatalos közeg.
Murányi Endre - aki mindig kínos és roppant egyszerű kérdéseket tesz fel a nyomozás érdekében.

Tartalom: Szokatlan baleset történik egy budai házban, éppen a házavató bulin. Lehet, hogy nem szokatlan, és lehet, hogy nem is baleset, de a fiú Dayka Robin, aki egy furcsa merénylet áldozata lesz, már nem tud beszélni arról, ami vele történt azon az éjszakán. Balszerencse üldözi, a leletei szerint rákja annyira előrehaladott, hogy a sérülései következtében nem számíthat hosszú létre. Nem sokkal később egy barátjával közli utolsó kivánságát, és Utász Gábor, egykori kebelbarátja, akivel közel három hónapja szakított meg minden társaságbeli kötelezettséget, teljesíti azt. A kórházban a nagyvilági díva látogatását eljátszva végez volt barátjával.
Nem tud szabadulni viszont attól az érzéstől, hogy Robin már hónapokkal korábban tisztában volt az állapotával, de egyszerüen képtelen volt egyedül megtenni azt a lépést, amelyhez most Gábor hozzásegítette. Ráadásul a balesetről is kiderül már, hogy nem az volt, és mivel nem Gábor lökte le Robit a lépcsőn, mivel már korábban elment a buliról, számolnia kell még egy gyilkossal. Merész játékba kezd, hogy védje magát és bolondot csináljon a mindenkiből. Egyszerre védi a tettest, ugyanakkor mindent elkövet, hogy meg is tudja, hogy ki is rejtőzik a titokzatos árny mögött, aki elkezdte, de befejezni már nem tudta tettét.
Ki volt az, akit Robin, az állapota teljes tudtatában, a viselkedésével annyira provokált, aki végül arra a kétségbeesett lépésre szánta el magát azon a bulin, amelyen egyébként Gábor is jelen volt egy ideig, hogy végezzen Robinnal, aki sikeresen elmart és maga ellen fordított mindenkit a környezetében. Robin sem tudott választ adni a kérdésre, hogy ki is akart vele végezni, így Gábor mindent latba vett, hogy a rendőrség munkáját megnehezítse, ami annál is inkább veszélyes, mivel ő és Robin néhány hónappal korábban már rendőrségi listára került egy közös rokon halála miatt. Gábor nyomoz és egyben védelmez is. Meg karja védelemezni a szerencsétlent, aki vette Robin lapját és megtette az első lépést.
Robin baráti köre hatalmas és gazdagsága és kiállhatatlan természete miatt sok ellensége volt. Bárki lehetett. Egy volt szerető - voltak páran,Petróczy, Gódor. Az exbarát - övé a ház fenn a hegyekben Matolcsi Antal, mindenki "Emma"-ja, az unokanővér - Dorina, a dörzsölt ügyvédnő, anyagi problémákkal és egy drága baráttal Walter Károllyal, üzletfelek - mint Alexandra, Krisz, a kábítószercsempészéssel ügyködő senkik, valamint a bosszú Katona Petra részéről, aki nyiltan hangoztatta, hogy Robi és Gábor keze jelentékeny mértékben benne volt nagybátyja halálának ügyében és vagyonának nagy része a két fiú bankszámlájára vándorolt. Titkok derülnek ki, amelyekért egyesek már ölni képesek, viszonyok kezdödnek, évek óta tartó kapcsolatok bomlanak fel. Dorináról kiderül, hogy terhes, de vajon tényleg Károly az apa? Gábor rádöbben, hogy némely barátjának nagyobb szüksége van rá, mint viszont. A legszokatlanabb az egész érzelmi hajcihőben, hogy lehet, hogy az egész csak egy bizarr, egyszemélyes játék. Ugyanakkor ott van Latky Nikki, aki elől titkolni kell a múltat, és aki egyre vadabbul veti bele magát a nyomozásba, hiába figyelmeztetik egyesek szép szóval és durván. De a következő haláleset - Katona Petra - már rádöbbenti Gábort is, hogy veszélyes játszmába keveredett, amelyet nem lehet már egy bocsi-val elkendőzni.
Egy játék, amelynek nem lehet sem vesztese, sem győztese. Ugyan kiben bízhat és kivel beszélhet?
Veszélyben van, ez egyre nyilvánvalóbb, a játék már nem játék, hanem háború, harc a végsőkig, ahol az ellenség bárki lehet, barát vagy ismerős, rokon, vagy segítőtárs, és a fiúnak nagyon hamar rá kell döbbennie, hogy fogalma sincs, hogy honnan is közeledik a veszély, és hogy kiben is bízzon. Természetes érzelmileg is befolyásolhatóvá válik és ez a tettes személyét tekintve már nyilvánvalóvá teszi, hogy rossz helyre pakolta a tétjeit.

Címkék

nevezz , nevezes


26-26  /  65

nka emblema 2012