Print

István Szabó

 

director, screenwriter, actor, writer, dramaturg

Filmography

director
 
2012 The Door
2006 Rokonok
2004 Csodálatos Júlia
1999 Sunshine
1992 Édes Emma, drága Böbe
1988 Hanussen
1985 Redl ezredes I-II.
1981 Mephisto
1979 Bizalom
1977 Várostérkép - Budapest
Várostérkép Budapest
1976 Budapesti mesék
1973 Tűzoltó utca 25.
Ősbemutató
1972 Álom a házról
1970 Szerelmesfilm
1966 Apa - Egy hit naplója
1964 Álmodozások kora
1963 Koncert
1961 Variációk egy témára
Te
Csemeték
A hetedik napon
screenwriter
 
2012 The Door
2006 Rokonok
1999 Sunshine
1992 Édes Emma, drága Böbe
1988 Hanussen
1985 Redl ezredes I-II.
1981 Mephisto
1979 Bizalom
1976 Budapesti mesék
1973 Tűzoltó utca 25.
1970 Szerelmesfilm
1966 Apa - Egy hit naplója
1964 Álmodozások kora
1961 Variációk egy témára
actor
 
2004 Tiszta film
2003 Szabó István - Tálentum sorozat
2002 Simó Sándor
1996 Franciska vasárnapjai
1982 Történetek a magyar filmről
writer
 
1999 Sunshine
1986 Isten teremtményei
1979 Bizalom
dramaturg
 
1965 Gyerekbetegségek

 

Reference

awards

2007 Tiburon International Film Festival: Best Director

 

Credited with

Lajos Koltai - director of photography  
Péter Andorai - actor  
András Bálint - actor  
Ildikó Bánsági - actor  
Judit Halász - actor  
Sándor Sára - director of photography  
Zsuzsa Csákány - editor  
János Rózsa - director  
Tamás Vámos - director of photography  
Dénes Ujlaki - actor  
Erzsébet Mialkovszky - costume designer  
Károly Eperjes - actor  
Miklós Gábor - actor  
Péter Dobai - screenwriter  
Rita Békés - actor  
Andrea Vészits - screenwriter  
Csaba Pindroch - actor  
Dániel Erdélyi - director  
Enikő Börcsök - actor  
Erika Marozsán - actor  
Erzsi Pásztor - actor  
Éva Kerekes - actor  
György Cserhalmi - actor  
Györgyi Szakács - costume designer  
Hédi Temessy - actor  
Ildikó Tóth - actor  
István Bujtor - actor  
János Kende - director of photography  
József Lőrincz - director of photography  
József Madaras - actor  
Károly Kovács - actor  
Lantos Robert - executive producer  
Margolyes Miriam - actor  
Menzel Jirí - actor  
Tamás Vayer - set designer  
Ádám Prim - editor  
Adrienne Horváth - director of photography  
Ági Margitai - actor  
Ági Mészáros - actor  
Ági Szirtes - actor  
András Fekete - actor  
András Hámori - producer  
András Kern - actor  
András Kozák - actor  
András Ozorai - producer  
András Sipos - director  
András Szamosfalvy - actor  
Anna Nagy - actor  
Arrighi Luciana - production designer  
Attila Kovács - set designer  
Béla Horváth - actor  
Bence Miklauzic - actor  
Bening Annette - actor  
Bettina Rekuc - editor  
Bloomfield John - costume designer  
Boris Palotai - actor  
Boyd Karin - actor  
Brigitta Kajdacsi - editor  
Charlton Catherine - actor  
Csaba Fazekas - actor  
Danna Mychael - music  
Debin Jonathan - executive producer  
Diana Groó - actor  
Dóra Szinetár - actor  
Dorottya Géczy - actor  
Edit Kelemen - actor  
Edit Kőszegi - screenwriter  
Edit Lenkey - actor  
Ehle Jennifer - actor  
Elemér Ragályi - director of photography  
Emil Keres - actor  
Endre Harkányi - actor  
Erika Szántó - writer  
Erika Szegedi - actor  
Eszter Kovács - editor  
Éva Baróti - director  
Éva Berényi - actor  
Éva Igó - actor  
Éva Szentandrási - editor  
Éva Tímár - actor  
Evans Shaun - actor  
Fanni Kemenes - costume designer  
Ferenc Kállai - actor  
Ferenc Kardos - director  
Feró Nagy - music  
Fiennes Ralph - actor  
Gábor Balázs - sound engineer  
Gábor Koncz - actor  
Gábor Szabó - director of photography  
Gábor Szinte - set designer  
Gábor Téni - production manager  
Gambon Michael - actor  
Gáti Kathleen - actor  
Gedeck Martina - actor  
Géza Pörös - producer  
Géza Radványi - actor  
Greenwood Bruce - actor  
György Aliczki - editor  
György Gazsó - actor  
György Kézdy - actor  
György Linka - actor  
György Pálfi - actor  
György Sívó - producer  
György Sivó - editor  
György Szomjas - actor  
Harris Rosemary - actor  
Harwood Ronald - screenwriter  
Hilda Gobbi - actor  
Hoppe Rolf - actor  
Horovitz Israel - screenwriter  
Hurt William - actor  
Ibolya Fekete - riporter  
Ildikó Kishonti - actor  
Ilona Béres - actor  
Imre Csuja - actor  
Irma Patkós - actor  
Irons Jeremy - actor  
István Gaál - director  
István Géczi - actor  
István Komár - director of photography  
István Szilágyi - actor  
Iván Mándy - actor  
Iván Verebély - actor  
Janda Krystyna - actor  
János Breckl - costume designer  
János Herskó - screenwriter  
János Vecsernyés - director of photography  
Jenő Hábermann - producer  
Josephson Erland - actor  
József Fonyó - actor  
József Romvári - set designer  
Kara Unger Deborah - actor  
Károly Gesztesi - actor  
Károly Makk - actor  
Károly Rékasi - actor  
Katalin Benedek - screenwriter  
Katalin Kabdebo - editor  
Kati Gyöngyössy - actor  
Kati Sólyom - actor  
Klári Tolnay - actor  
Kölmel Rainer - executive producer  
Komorowska Maja - actor  
Kornél Sipos - executive producer  
Kovács Gyula P. - editor  
Krisztina Bíró - actor  
Lajos Balázsovits - actor  
Lajos Kovács - actor  
Lajos Óvári - production manager  
Landgrebe Gudrun - actor  
László Gálffi - actor  
László Görög - actor  
László Lugossy - director of photography  
László Mensáros - actor  
László Nádasy - screenwriter  
Lóránt Mertz - director of photography  
Luca Karall - dramaturg  
Mann Klaus - writer  
Margit Makay - actor  
Mari Kiss - actor  
Mari Nagy - actor  
Mari Törőcsik - actor  
Mária Rigó - editor  
Mária Zahora - dramaturg  
Milln Mark - executive producer  
Mueller-Stahl Armin - actor  
Nagy Mária Gór - actor  
Neville John - actor  
Niklas Jan - actor  
Nyika Jancsó - director of photography  
Osborne John - writer  
Pál Mácsai - actor  
Pál Sándor - actor  
Parker Molly - actor  
Péter Bacsó - actor  
Péter Blaskó - actor  
Péter Huszti - actor  
Péter Szász - actor  
Pieczka Franciszek - actor  
Pilowsky Marion - executive producer  
Piroska Molnár - actor  
Punch Lucy - actor  
Réka Lemhényi - editor  
Sándor Csányi - actor  
Sándor Siménfalvy - actor  
Sándor Simó - writer  
Sándor Sőth - co-producer  
Sándor Zákonyi - editor  
Schumann Robert - music  
Shipton Susan - editor  
Sturridge Tom - actor  
Surmiej Szymon - actor  
Tabakov Oleg - actor  
Tamás Andor - actor  
Tamás Dunai - actor  
Tamás Erőss - actor  
Tamás Gulácsy - gaffer  
Tamás Jordán - actor  
Tamás Keresztes - actor  
ter Steege Johanna - actor  
Teri Tordai - actor  
Tibor Hranitzky - producer  
Tünde Kassai - actor  
Vera Venczel - actor  
Weisz Rachel - actor  
Winnicka Lucyna - actor  
Zoltán Bezerédi - actor  
Zoltán Varga - actor  
Zoltán Zelk - actor  
Zsigmond Móricz - writer  
Zsolt László - actor  
Zsuzsa Ráthonyi - actor  
Zsuzsa Stenger - costume designer  

Genres

adaptation drama film etude historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |